друкувати


Hummer до кінця лютого буде проданий китайській компанії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-03 03:29:29
Угода про продаж американського бренду Hummer китайській компанії може бути завершена до кінця лютого, повідомляє в середу газета Shanghai Daily.

У жовтні минулого року американський автогігант General Motors уклав угоду з китайською компанією Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery про продаж свого бренду Hummer за 150 млн доларів. Очікується, що Tengzhong інвестує від 800 млн до 2 млрд доларів на розвиток бренду Hummer і організації виробничих потужностей в Китаї. Компанія Tengzhong отримає 80% бренду, тоді як інвестор з Гонконгу Suolang Duoji отримає 20%, повідомляє Взгляд.

Разом з тим, операція не вважається дійсною, поки вона не пройшла затвердження китайського уряду. Раніше передбачалося, що всі формальності будуть залагоджені до кінця січня, проте, за даними видання, в даний час уряд КНР ще не дав позитивної відповіді щодо досягнутих сторонами домовленостей.

Компанії розраховують, що "добро" китайської влади буде отримано до кінця поточного місяця. Дедлайн за твердженням угоди продовжений до 28 лютого.

За даними представника Hummer, як пише газета, в США немає перешкод для формального завершення угоди.

Раніше китайські ЗМІ повідомляли про те, що угода про купівлю Hummer не викликає схвалення китайського уряду через низьку екологічність американського автомобіля.

GM на початку липня 2009 року вийшла з процедури банкрутства. Автовиробник підписав угоду про продаж своїх ключових активів нової компанії, контрольний пакет акцій якої буде належати уряду США.

Обговорити на форумі