друкувати


Продажі Ford Motor в січні виросли на 24%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-03 01:56:18
Автоконцерн Ford Motor збільшив продажі на американському ринку на 24% і може обійти з продажі Toyota, яка має проблеми у зв'язку з відкликанням автомобілів по всьому світу, повідомив представник Ford.

Експерти вважають, що концерну вдалося завойовувати позиції японського автовиробника Toyota, чиї продажі впали через ситуацію з відкликанням автомобілів своїх найбільш популярних моделей, повідомляє Взгляд.

Проблеми Toyota виявилися "на руку" багатьом конкурентам японського автогіганта, незважаючи на те, що січень традиційно неактивний для автомобільного ринку місяць, а криза поки що сильно позначається на галузі (загальний обсяг продажів автомобілів у США в 2009 році склав 10,4 млн машин - рекордно низький показник з 1982 року). Однак багато виробники сподіваються за рахунок Toyota відновити втрачені позиції.

Ford Motor заявив, що продаж легкових і вантажних автомобілів як звичайним покупцям, так і компаніям, які здають машини в оренду, в порівнянні з аналогічним показником попереднього року, по крайній мірі, подвоїлися.

На думку аналітиків, Ford Motor разом з колегами по "цеху" - General Motors (його продажі збільшилися за січень на 14%) і Nissan Motors (16%) - "націлився" з новими пропозиціями на клієнтів Toyota, продажі якої за січень впали майже на 16%.

Причина такого тяжкого становища японського концерну відома - йому довелося призупинити продаж найбільш популярних у США моделей, у тому числі Camry і Corolla, які збиралися саме на території Північної Америки.

Японський автогігант також оголосив про відкликання автомобілів (тільки в США - 2,3 млн) з-за виявленого дефекту в механізмі педалі газу. Більш того, ще більш жалюгідний стан фахівці прогнозують для Toyota в лютому, коли результати проблем, що обрушилися на неї, проявляться з найбільшою силою, і обсяги продажів значно скоротяться по всьому світу. У січні акції Toyota впали на 14,7% - до найнижчого з березня 2006 року рівня.

До цих пір Ford Motor займав на американському автомобільному ринку третю позицію (16% в 2009 році), трохи поступаючись Toyota (17%) і General Motors (20%). Тепер же аналітики пророкують йому значне зростання.

Обговорити на форумі