друкувати


Геть злочинність з "Криміноном"!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-02 02:23:53
В Івано-Франківську відбувся семінар з реабілітації колишніх ув’язнених на основі кодексу моральних цінностей "Дорога до щастя". Організаторами навчання стали представники Асоціації покращення життя і освіти та фонду "Кримінон". У семінарі взяли участь заступники директорів навчальних закладів з виховної роботи, працівники місцевих соціальних служб та департаментів виконання покарань УМВС.

За словами голови правління фонду Надії Некрасової, рух за повернення до нормального життя колишніх злочинців, які відбули покарання, зародився в 1972 році в Новій Зеландії. З 2007 року "Кримінон" діє в Україні. Під час семінарів представники фонду розповідають, як можна повернути людині, яка стала на хибний шлях, віру в себе. Адже після відбуття покарання, кожен може стати повноцінним членом суспільства. мати добру роботу, щасливу родину, жити чесно і не порушувати закони.

До речі, колишні ув’язнені, які відвідали семінарських курс кажуть, що ніколи би не скоїли подібне, якби ще у їхньому дитинстві чи юності до них добре ставилися. Тому часто причину появи злочинці треба шукати в їхньому минулому і звідти розплутувати життєвий клубок проблем.

Окрім подібних семінарів, представники фонду проводять різноманітні заходи для дітей, читають лекції в школах проводять акції, тобто роблять все можливе, аби в світі було менше злочинності. А фахівці відзначають, що в тих країнах, де працює "Кримінон" рівень злочинності значно зменшується.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі