друкувати


Зима не перешкода для навчання особового складу 80 окремого аеромобільного полку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-02 02:13:33
2 лютого 2010 року у 80 окремому аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України згідно плану бойового навчання відбулися заняття з парашутно-десантної підготовки. До занять залучався особовий склад підрозділів частини та військовослужбовці управління полку.

Під час занять воїни-аеромобілісти відпрацьовували елементи укладання людських десантних парашутів Д-1-5у, які є на озброєнні полку. Вивчали будову парашутів та парашутних приладів, заходи безпеки під час здійснення стрибка, та займалися на тренажерах парашутно-десантного комплексу, який є у військовій частині.



У ході тренування особливий акцент робився на відпрацюванні усіх елементів військовослужбовцями строкової служби призову "Осінь -2009". Офіцери підрозділів вчили особовий склад правильній підгонці підвісної системи парашутів із урахуванням зимової форми одягу, тактичного спорядження та особистої зброї. Адже під час виконання парашутного стрибка будь-яка помилка може призвести до фатальних наслідків.

– Навіть у зимовий період, коли кліматичні умови не завжди сприятливі й не дозволяють нам практично виконувати вправи із повітряного десантування особового складу у полку продовжують вдосконалювати навички із наземної підготовки крилатих піхотинців. – зазначив заступник командира 80 оаемп з виховної роботи підполковник Ігор Контерук. – Сто відсотків успіху у виконанні одного стрибка із парашутом – це багато годин індивідуальної роботи кожного військовослужбовця-аеромобіліста на землі. Усі рефлекси, які потрібні для бойової роботи у повітрі мають бути напрацьовані заздалегідь.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі