друкувати


"Український шлях": Українці! Йдіть на вибори!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-02 01:17:17
За 18 років незалежності українське суспільство й досі не розв’язало головного питання: як і яку державу будуємо? "Це є причиною цілого ряду помилок, які завдають непоправної шкоди українському народу, — йдеться у зверненні громадської організації "Український шлях" (голова правління — Мирослав Давидів) до народу та кандидатів на посаду президента України. — Не став винятком і перебіг подій за результатами першого туру президентських перегонів, після якого появилися "агітатори", в тому числі і серед колишніх претендентів на посаду президента України з "рекомендаціями" не підтримувати в другому турі ані Віктора Януковича, ані Юлію Тимошенко. Пояснення просте: у першомі турі "воювали" проти них, а тому не можуть підтримати їх у другому турі. Однак виникає два запитання.

По-перше, яким чином ці люди міркують управляти державою, якщо вони роблять акценти на боротьбі зі своїми конкурентами, а не на відстоюванні своїх програм?

По-друге, чи розуміють, що виборці, зваблені гарними виступами, можуть насправді прислухатися до таких "рекомендацій" і не прийти на вибори.

Президента України обере відносно невелика кількість людей, нова опозиція дістане можливість пояснювати свої деструктивні дії тим, що глава держави не має достатньої підтримки народу, а тому необхідно знову готувати вибори. Тож закладається міна сповільненої дії з важко прогнозованими наслідками".

Голова "Українського шляху" закликав усіх йти на вибори, щоб Україна отримала нового президента шляхом всенародного волевиявлення та особистої відповідальності кожного громадянина.

Обговорити на форумі