друкувати


Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-01 05:24:54
На заплановані ЦВК у понеділок, 1 лютого, теледебати між кандидатами у президенти на Першому національному телеканалі Віктор Янукович, як виглядає, не прийде. Натомість він братиме участь у телепрограмі на іншому каналі, а його ефірним часом скористається Юлія Тимошенко.

В оточенні пана Януковича неодноразово заявляли, що він не братиме участи у таких словесних змаганнях, а пані Тимошенко звинувачувала свого опонента в антидемократичності.

Закон прямо не зобов’язує кандидатів брати участь у теледебатах, там лише сказано, що дебати організовуються за п’ять днів до другого туру виборів, і, що у разі як хтось відмовиться, то опонент матиме право використати увесь ефірний час.

Отож Юлія Тимошенко скоріш за все матиме додатково 50 хвилин телеефіру.

Тим часом пан Янукович, у відповідь, планує взяти участь в цей же день в ефірі іншого телеканалу.

Але, якби прямі теледебати таки відбулися, які б запитання поставили опоненти один одному?

З інтерв’ю Бі-Бі-Сі представників обох політичних сил стало зрозуміло , що дебати можуть перетворитися у звичайний обмін звинувачень.

Заступник голови і один з ідеологів ПР Ганна Герман: "Янукович не хоче ніякої відповіді від Тимошенко, бо вона давала ці відповіді протягом п’яти років свого правління. І ці відповіді знають всі люди. Це бідність, це 6 мільйонів безробітних, вона загубила економіку. Це найкраща відповідь, і тому Україна відкинула її."

Які запитання поставила б до Віктора Януковича Юлія Тимошенко?

Представник фракції БЮТ Віктор Таран теж не стримував емоції: "Вона б поставила питання – як він бачить шляхи духовного розвитку України. І тут Янукович, який плутає Гулака Артемовського з Артьомовським, Ахматову з Ахметовою, він би не зміг відповісти. Як і на те, яким він бачить шляхи розвитку українського письменства, культури, освіти. Це для нього було б важче, ніж 10 Межиріч, взятих разом. Яким чином він бачить входження України до ЄС, створення Зони вільної торгівлі? Він є некомпетентним і Європа від України відвернеться, якщо він стане президентом."

Дехто з аналітиків припускає, що Віктор Янукович, сподіваючись на свою перемогу, не хоче вступати у словесну еквілібристику з Юлією Тимошенко, де вона , мовляв, сильніший оратор.

Експерти також переконані, що Юлія Тимошенко, вдало використавши додатковий час в телеефірі, може розставити акценти так, що це може додати їй кілька необхідних балів.

Віктор Янукович брав участь у теледебатах з Віктором Ющенком у грудні 2004 року, повідомляє BBC.

Обговорити на форумі