друкувати


В навколосвітню подорож на "зеленому" автомобілі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-01 02:22:23
У пошуку нових джерел енергії група молодих винахідників звернула свій погляд до вітру. Вони хочуть оснастити автомобіль вітрогенератором, щоб повністю його позбавити від двигуна внутрішнього згоряння. Днем автомобіль буде рухатися за рахунок сонячної енергії, а ввечері за рахунок енергії вітру.

Сонячні панелі, розташовані в задній частині автомобіля, яка по суті є причепом. З настанням темного часу доби їх роботу буде виконувати вітрогенератор, який ефективний правда лише в тих випадках, коли вітер дме збоку або ззаду. Ветрогонератор кріпиться на знімній щоглі, що дозволяє прибирати його днем і тим самим зменшувати аеродинамічний опір. Цікаво, що при всіх інших технічних прийомах, спрямованих на зменшення ваги автомобіля, розробники зробили його двомісним, повідомляє Новости технологий.

Проект названий ICARE, над ним працюють інженери, які отримали освіту в одному з кращих Швейцарських політехнічних інститутів. Задум команди - здійснити на цьому автомобілі навколосвітню подорож. Проект стартує в Лозанні (Швейцарія) і далі пройде за наступним маршрутом: Рабат (Марокко), Вашингтон, Сан-Франциско, Кіто (Еквадор), Буенос-Айрес (Аргентина), Гонконг (Китай), Мумбаї (Індія), Стамбул (Туреччина ), після чого повернеться до Швейцарії. Всього, разом зі згаданими в цьому списку, ICARE проїде через 30 країн.



Обговорити на форумі