друкувати


Об'єднаний кубок України та Росії: Платіні підтримує ідею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 06:06:58
Президент УЄФА Мішель Платіні схвалює і готовий підтримати ідею проведення спільного кубку України і Росії. Про це він розповів, перебуваючи на фінальному матчі Кубка Співдружності у Москві.

- Не секрет, що зараз розіграші національних Кубків переживають кризу по всій Європі. Футбольні вболівальники підтримали ідею проведення Об'єднаного кубка Росії та України. Яке ваше ставлення до такого турніру, в рамках якого можна було б визначати власників національних Кубків обох країн?
- На це питання відповідь маю шукати не я - все залежить від Росії та України. Якщо ці країни твердо вирішать розігрувати такий Кубок, то мені залишиться тільки привітати таку ідею.

Президент УЄФА не чинить жодних перешкод для будь-яких ініціатив в межах розумного. А можливість проведення такого Кубка - розумна ідея. Так що вирішувати не мені - я підпишу, якщо що (сміється).

- Мішель, ви є прихильником допуску володарів кубків в Лігу чемпіонів. Дозволили б ви при організації такого турніру переможцю зіграти в Лізі чемпіонів, якщо при цьому не буде змінена існуюча квота представництва обох країн?
- Питання не тільки в тому, чи може УЄФА організувати і дозволити проведення подібного турніру з наданням квот. Є безліч нюансів, які можуть перешкодити проведенню подібних турнірів і які необхідно буде владнати, але якщо говорити про стратегічний розвиток нашої програми, це гарна ідея.

Поки що я не буду говорити ні "ні", ні "так" щодо надання місця в Лізі чемпіонів, але такий турнір має право на існування - я не проти.

Мабуть, наступного разу, коли ми зустрінемося, я зможу дати більш точну відповідь на ваше запитання, порадившись зі своїми колегами з виконавчого комітету (посміхається).

Виявляється, і можна, і потрібно, і цікаво. Якщо тільки врахувати нюанси, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі