друкувати


Близько 1,5 млрд жінок у світі живуть на $ 1 на день

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 05:39:02
У світі намітилася явна тенденція збільшення числа бідних і незаможних серед жінок. Значна частина такої категорії ризику, уточнює ООН, живе в державах Африки, про це йдеться в доповіді Фонду Організації Об'єднаних Націй в області народонаселення.

"Жінки є найбільш уразливими перед різного роду соціально-економічних проблем", - сказано в доповіді. В результаті, відзначають в ООН, на сьогоднішній день ми маємо крайно тривожну статистику - близько 1,5 млрд жінок, що живуть в день на 1 долар і менше.

Значною мірою це пов'язано з тим, як зазначено в доповіді, що жінки складають більшу частину сільськогосподарської робочої сили в країнах, що розвиваються (місцями до 70%), які все частіше відчувають на собі наслідки негативних кліматичних змін, економічних криз та інших бід.

В якості шляхів виходу з ситуації експерти пропонують урядам впритул і з усією серйозністю зайнятися програмами з планування сім'ї, захисту здоров'я, боротьби з бідністю, які сприяли б поліпшенню умов життя жінок, в першу в країнах світу, що розвиваються, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі