друкувати


Аудиторія всіх соцмереж світу збільшилася до 307 млн людей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 01:58:58
Дослідницька компанія AC Nielsen оприлюднила дослідження, присвячене світовим соціальним мережам. За даними компанії, за минулий рік істотно виріс час, що проводиться інтернет-користувачами в соціальних мережах: з трохи більше 3 годин в 2008 р. до 5,5 годин на кінець 2009 р. За цей період аудиторія всіх соцмереж світу збільшилася з 242 млн до 307 млн людей, пише "Комерсант Україна".

Світовим лідером серед соціальних мереж залишається Facebook - його аудиторія в грудні 2009 р. перевищила 206 млн людей, тобто 67% всіх користувачів соціальних мереж в світі. А ось популярність найближчого конкурента MySpace продовжує поступово знижуватися, відзначають аналітики Nielsen, повідомляє РБК-Україна.

Українські соціальні мережі за масштабами далекі не тільки від західних, але і від російських аналогів, говорять експерти. За даними Cnews Analytics, аудиторія "Однокласників" перевищує 45 млн людей, а "Вконтакті" - 40 млн. Президент холдингу "Інтернет-інвест" Олександр Ольшанський відзначає, що нечисленним українським соціальним мережам (connect.ua, profeo.com.ua) не вистачає оригінальних ідей, оскільки всі вони були створені як клони західних або російських мереж.

Обговорити на форумі