друкувати


Китай заявив про непричетність до атаки на Google

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 04:13:29
Представник міністерства промисловості й інформаційних технологій Китаю заявив, що уряд країни не причетний до хакерської атаки на поштовий сервіс Google.

Два тижні тому компанія Google заявила про свій намір припинити роботу в Китаї у зв'язку з хакерської атакою на поштовий сервіс компанії і незгоди компанії з жорсткою цензурою, що діє по відношенню до Інтернет-ресурсів в КНР, повідомляє Взгляд.

При цьому наголошувалося, що Google може закрити не тільки свій китайський сайт, але і всі офіси корпорації, що працюють на території КНР. У минулий четвер держсекретар США Хілларі Клінтон виступила з промовою, що засуджує дії китайської влади щодо контролю Інтернет-простору, і зажадала розслідування інциденту з Google.

Критика Клінтон викликала бурхливу реакцію з боку Китаю. МЗС КНР виступило з протестом проти заяви Клінтон, підкресливши, що думка держсекретаря США "в корені не відповідає дійсності, підриває китайсько-американські відносини". А завідувач кафедри мережевих і цифрових ЗМІ Академії суспільних наук Китаю Мінь Дахун заявив, що в питаннях інтернету Китаю не потрібні уроки з боку США.

"Звинувачення китайського уряду в тому, що воно прямо або опосередковано брали участь в хакерській атаці, безпідставно і має на меті очорнити Китай ... Політика Китаю в галузі інтернет-безпеки прозора і послідовна", - сказав співрозмовник, ім'я якого не називається.

При цьому чиновник додав, що Китай дуже сильно страждає від атак хакерів і мережевих вірусів.

Обговорити на форумі