друкувати


Міліція Прикарпаття далі займається "повеневими" коштами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 03:15:18
У рамках розслідування однієї з кримінальних справ, порушеної за фактом розкрадання і привласнення бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені у 2008 році на Прикарпатті, співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали 45-річного жителя Києва. Тривалий час цей чоловік переховувався від правоохоронців, тож не буде дивиною, якщо за кілька днів він отримає статус заарештованого.

Як повідомили в УДСБЕЗ УМВС в області, фігурант кримінальної справи обґрунтовано підозрюється у відмиванні значної суми коштів, які були виділені з державного бюджету на проведення робіт з берегоукріплення в одному з районів Івано-Франківщини. В ході слідства встановлено, що фірма, котра мала виконати обсяг робіт на суму 2,7 мільйона гривень, спрямувала кошти іншому суб’єкту підприємницької діяльності. За посередництва жителя Києва значна сума коштів була переведена в готівку і привласнена. Згідно з чинним Кримінальним кодексом України за привласнення майна в особливо великих розмірах передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Затриманий в Києві і доставлений в Івано-Франківськ підозрюваний – вже третій, кого заарештовують на Прикарпатті за розкрадання бюджетних коштів, виділених на подолання наслідків стихії. Торік міліція Івано-Франківщини затримала двох керівників суб’єктів підприємницької діяльності, які зараз перебувають під вартою.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі