друкувати


Країні потрібні відповіді на складні політичні та економічні проблеми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 03:03:06
"Другий тур має стати змаганням підходів до вирішення основних проблем країни, а не продовженням театру особистих образ та порожніх розмов. Кандидатам треба перестати поливати один одного брудом. Країні потрібні відповіді на складні політичні та економічні проблеми". Так прокоментував Голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль передвиборчу риторику кандидатів на пост Президента.

Політик вважає, що найактуальнішими для країни є відповіді на три ключових питання. "По-перше, як кандидат у Президенти планує змінити систему влади. Якими він бачить власні повноваження та повноваження парламенту, чи буде змінювати Конституцію. Які будуть відносини між центральною та місцевою владою і яким чином вони будуть формуватися. Врешті-решт, чи збирається він змінювати безвідповідальну практику обрання органів влади на основі закритих партійних списків", - наголосив І.Кріль, повідомляє Прес-служба Єдиного Центру.

Другим важливим питанням, на яке кандидати мають дати відповідь, є способи подолання економічної кризи в країні. "Кандидати мають чітко вказати, які галузі промисловості вони будуть стимулювати, як вирішуватимуть проблеми фінансового сектору, як боротимуться з дефіцитом бюджету та величезним боргом і як вони збираються при цьому забезпечувати соціальні потреби суспільства", - зазначив політик.

"І, врешті-решт, питання енергетичної безпеки країни. Як кандидати планують захистити наш енергоринок, як вони вибудовуватимуть стосунки з постачальниками ресурсів та їх споживачами, якою буде ціна на газ для населення та промисловості. Відповідь на кожне з цих питань вимагає не політичних гасел та обтічних обіцянок, а продуманих програм дій, за реалізацію яких береться кандидат у Президенти і його політична команда", - вважає І.Кріль.

Голова Єдиного Центру нагадує, що вибори - це не лише змагання політичних команд чи особистостей. "Це вибір сценарію життя країни, обрання стратегії її розвитку. Тому треба перенести дискусію з площини шоу-бізнесу та комерційних рекламних роликів у площину дискусії підходів до вирішення життєво важливих питань".

Обговорити на форумі