друкувати


Вірчі грамоти М.Зурабова адресовані президентові В.Ющенку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 02:58:08
Вірчі грамоти, які привіз із собою до Києва новий посол Росії в Україні Михайло Зурабов, адресовані президентові Віктору Ющенку, повідомляє інформоване джерело в дипломатичних колах України.

Таким чином, Зурабову доведеться особисто зустрітися з Ющенком, незважаючи на численні повідомлення ЗМІ про бажання російської сторони уникнути такої зустрічі, повідомляє ТСН.

Як відомо, за усталеною практикою, новий посол спочатку має відвідати Міністерство закордонних справ і вручити копії вірчих грамот, а потім фактично може розпочати свою роботу. Але де-юре він визнається послом після того, як вручить вірчі грамоти главі держави.

За кілька днів до приїзду Зурабова ЗМІ повідомили, що він може спровокувати черговий дипломатичний скандал. Нібито, щоб уникнути зустрічі з Віктором Ющенком, у його вірчій грамоті не буде вказано прізвище чинного президента - грамота направлятиметься на ім'я "Його превосходительства, президента України".

І оригінал документа Зурабов передасть вже новому главі держави після його інавгурації (нагадаємо, 7 лютого в Україні пройде другий тур президентських виборів, в якому зустрінуться Віктор Янукович та Юлія Тимошенко).

В той же час, у Секретаріаті президента дали зрозуміти, що Київ відмовиться акредитувати Зурабова на підставі такої вірчої грамоти.

Обговорити на форумі