друкувати


Виставка покутської мисткині: Ісус на склі та в вишиванці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-23 11:26:06
В Івано-Франківському обласному художньому музеї відкрилася виставка покутської мисткині із села Копачинці Городенківського району Галини Теремко.

Випускниця львівського та московського мистецьких вузів творить близько 25 років. Вона представила великий доробок картин на склі. Більшість картин присвячені релігійній тематиці. Їхньою особливістю є те, що всі біблійні персонажі зображені в народному українському одязі з яскравою вишивкою. Також в музеї представлено роботи за мотивами віршів Тараса Шевченка, Лесі Українки та за мотивами народних пісень.



Сюжетні картини доповнені стилізованими деталями: українськими хатинками, дерев життя, квітів, птахів, свійських тварин. Критики кажуть, що кожен твір пані Теремко випромінює надзвичайно потужну позитивну енергетику, якою мисткиня обдаровує кожного глядача. Останні кілька років вона працює художником-ілюстратором всеукраїнського дитячого часопису "Дзвіночок", створює малюнки для багатьох дитячих книг. Своє вміння і талант художниця передає й учасникам гуртка "Юний художник" при городенківському районному центі дитячої та юнацької творчості.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі