друкувати


Івано-Франківськ: Викрито злочини у сфері оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-22 03:02:30
Про підсумки роботи головного відділу податкової міліції Івано-Франківська у 2009 році місцевим мас-медіа під час чергової прес-конференції повідомив начальник головного відділу податкової міліції ДПІ в м.Івано-Франківськ Євген Данилюк.

Він зауважив, що у минулому році працівники податкової міліції спрацювали досить ефективно, про що свідчать результати їхньої роботи. Зокрема, він повідомив наступне: "При проведенні перевірок фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємництва було виявлено 51 порушення податкового та валютного законодавства кримінального характеру, з яких 27 порушень компетенції податкової міліції. До цієї кількості входять 13 справ, порушених за викритими фактами ухилення від сплати податків. Слід зауважити, що 9 з них стосується тяжких злочинів, пов’язаних з ухиленням від сплати податків у особливо великих розмірах, де сума спричинених державі збитків перевищує 1 млн грн. За викритими фактами "відмивання", тобто легалізації грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, порушено 2 кримінальні справи, по яких відшкодовано збитків державі на загальну суму 17,8 млн грн, що становить 74% від загальної суми завданих збитків. В цілому внаслідок правоохоронної діяльності податкової міліції за виявленими нею правопорушеннями податкового законодавства до Державного бюджету надійшло близько 36 млн грн, що на 40 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року", повідомляє ДПІ в м.Івано-Франківську.

Особливо цікавила журналістів тема виявлення незаконного відшкодування з бюджету податку на додану вартість. Євген Данилюк повідомив представників ЗМІ про те, що в результаті проведених перевірок протягом 2009 року працівниками податкової міліції Івано-Франківська упереджено безпідставно задекларований до відшкодування податок на додану вартість на суму більше 38 млн грн. За такими фактами по матеріалах податкової міліції порушено 2 кримінальних справи за ознаками ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Також під час прес-конференції Євген Данилюк розповів журналістам про підсумки роботи підрозділів податкової міліції Івано-Франківська в рамках виконання регіональної програми "Карпатська зима", яка проводиться з метою забезпечення повноти надходження податків і зборів від СГД - юридичних і фізичних осіб, що спеціалізуються з надання послуг під час зимового курортного сезону та яка триватиме з листопада 2009 року по квітень 2010 року. Він повідомив, що податковою міліцією проведено 25 перевірок, в результаті яких встановлено 20 порушень податкового законодавства. Разом з тим, виявлено 18 порушень податкового законодавства фізичними особами, які надають послуги у сфері торгівлі. Очікувана сума штрафних санкцій – 8,7 тис. грн. Крім того, податківці виявили 15 фактів використання суб'єктами господарювання найманих працівників без належно оформлених трудових відносин. Вході проведення перевірок видано 32 одноразових патенти.

У своєму виступі Євген Данилюк також зазначив, що за вказаний період вилучено з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей на суму 308 тис. грн. та виявлено 4 підпільних цехи по виробництву товарів народного споживання.

Обговорити на форумі