друкувати


Прикарпаття: Премія імені Лукавецького знову шукає своїх героїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-22 11:45:21
Одна з найпрестижніших нагород митцям краю - премія імені Ярослава Лукавецького - знову шукає своїх героїв. Конкурс на її здобуття стартував на початку року. Премія є найвищою в області відзнакою в галузі мистецтва та архітектури.

Надають її за вагомий внесок у розвиток образотворчого, народного та декоративно-ужиткового мистецтва.

Започаткували нагороду, названу ім ям одного з найвизначніших художників Покуття, ще у 2002-му. Минулоріч відзнаку отримав також відомий коломийський писанкар Олег Кіращук, розписи якого стали відомі на увесь світ завдяки оздобленню аналогічними орнаментами однієї з колекцій одягу модного дому Гуччі.

Однією з перших лауреаток премії є - народна мисткиня Параска Хома. Цією нагородою відзначили і архітектора Олександра Микуляка - за оригінальний проект історико-меморіального музею Степана Бандери в Старому Угринові. Власник премії відзначає - її цінність вимірюється зовсім не у грошах.

Попереду - три конкурсні тури, в яких комісія оцінюватиме нові мистецькі доробки. Щоправда, участь у них прийматимуть лише новачки - адже цю премію присуджують автору лише один раз за життя.



Джерело: Радіо "Західний полюс"
Обговорити на форумі