друкувати


Зона еколиха – Калуш

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-20 02:14:57
В неділю у Калуші одночасно з президентськими виборами відбувся місцевий консультативний референдум про надання місту статусу території надзвичайної екологічної ситуації. В голосуванні взяло більше половини мешканців міста – 31 289 осіб, 97,27% з них дали ствердну відповідь. Лише 748 калушан відповіли "ні".

У місті сподіваються, що тепер центральна влада зверне увагу на екологічні проблеми Калуша, а після прийняття відповідного указу Президента у Держбюджеті-2010 окремим рядком буде визначено фінансування на вирішення нагальних екологічних проблем міста.

Основні екологічні проблеми Калуша пов’язані з наслідками калійного виробництва – переповнення хімічними відходами хвостосховищ, Домбровського кар’єру і загроза засолення ґрунтів та потрапляння їх у ріки басейну Лімниці й Дністра; загроза провалів підземних порожнин на місці відпрацьованих шахт, відселенню підлягають десятки родин; зберігання 11 тисяч тонн гексахлорбензолу на єдиному в Європі полігоні токсичних відходів, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі