друкувати


Щоб не було запізно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-20 12:11:48
"Синам й онукам, сущим на науку, а пам’яті про втрачених — присвячую", — так починає свою збірку публіцистики коломиянин Богдан Мельничук.

Уродженець мальовничого Жукотина, інженер-механік за фахом, член Національної спілки журналістів України — він має тверду громадянську позицію. Богдан Васильович неодноразово висловлював свою небайдужу точку зору в засобах масової інформації, його публіцистичні нариси часто друкував і "Вільний голос". У статтях, нарисах, есеях, роздумах Богдана Мельничука відображено його глибокий душевний біль. Намагання достукатись до зачерствілих душ сучасників. Його хвилює все: правда нашого буття, пробудження народної пам’яті, закатована доля рідного народу, гірка історія і визнання УПА, ситуація з українською мовою та багато інших проблем сьогодення.

Публіцистика Богдана Мельничука викладена у збірці по розділах: "Суспільно-політична тематика", "Пам’ять", "Національно-визвольні аспекти історії", "Суспільство", "Соціально-побутові аспекти". У коротких і влучних есеях автор закликає читача до роздумів, до усвідомлення свого місця і ролі в житті, в історії рідного народу. На прикладах тонко помічених життєвих історій, обставин, ситуацій Богдан Мельничук намагається вивести глибоку формулу людської моралі, найвищих цінностей, завдяки яким можливий якісний поступ будь-якої держави. Але найбільше автору болить рідна Україна.

Як влучно зауважив у вступному слові член Національної спілки журналістів України Богдан Вівчар: "Читачеві варто посидіти з оцією невеличкою книгою наодинці, не кваплячись, перечитати ці нуртуючі життям, пам’яттю, історією рядки в ім’я сьогоднішнього, в ім’я прийдешнього майбутнього, як стверджує сам Богдан Мельничук — "Бо пізно буде колись". Не запізнімось, панове!"

Збірочка вартує на увагу широкої громадськості, вона стане в пригоді школярам, студентам, педагогам.

Автор: Василина КОЖУШНА, Вільний голос
Обговорити на форумі