друкувати


Нерозгадане чудо святої води

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-19 07:38:13
Лише цього дня воді надають такої великої, здавалося б неземної сили. Православні християни сьогодні святкують Водохрестя, адже рахується, що саме 19 січня у води Йордану увійшов Ісус Христос.

Кожного року тисячі віруючих на Прикарпатті збираються коло водойм чи річок, щоб скупатися у цілющих водах. Віра у святу воду та справді доведені науковцями унікальні властивості води в цей день допомагають багатьом людям вилікувати найважчі недуги.

Всі люди заготовляють на цілий рік святої води, яка буде помічним оберегом протягом цілого року. Вона може стояти при кімнатній температурі і кілька років, але не втратить своїх властивостей. Вчені довели, що справа тут не в іонах срібла, а в чомусь поки недоступному для розуміння людини. Пов’язують вони таке диво щорічними процесами, що відбуваються в космосі. Магнітне поле Землі дещо відхиляється, та 20 січня все стає на свої місця. Вона втрачає специфічну структуру і стає звичайною. Але якщо на Водохрестя її відірвати від землі та тримати у відрі чи банці, то структура зберігається, яка не дає їй псуватися.

Гуцули здавна поважали силу води, яка дарує життя, але може і вбити. Вода, як і вогонь, є священною. Вона завжди була символом духовного очищення. Нею відганяли та не допускали до господи злих духів, зберігаючи її за образами. Банку чи глек зі святою водою дуже гарно прикрашають дощиком, квітами. Так само вбирають хрест з льоду, що на річці.

На екстремальне купання на Водохрестя наважується не кожен. Лише ті, хто дійсно вірить у чудодійну силу води. Попри те, що в січні найлютіші морози, а вода дуже холодна, ніхто не простуджується. Це яскраво свідчить про її особливість цього дня. Достеменно ще ніхто не пояснив цей феномен, але можливо потрібно хоч на мить повірити, що чудеса бувають.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі