друкувати


"Бог предвічний народився"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-18 04:55:04
Многоголосою колядкою "Бог предвічний народився" почали обидва церковні хори на чолі зі своїми священиками велике різдвяне дійство у Печеніжинському будинку культури.

Колядники прямували на сцену, сяючу різдвяну зірку попереду ніс селищний голова Василь Котів. Святі отці благословили і глядачів, і колядників, наголосили на тому, що глибинний зміст Різдва — це зішестя неба на землю, можливість для кожного стати кращим і добрішим. Зі сцени прозвучала щира подяка організаторам дійства — депутату районної ради Ігорю Сметанюку, колективу Будинку культури, педагогам, вихователям.

Першими слово взяли найменші колядники — вихованці дитячого садка "Гуцулочка". Малеча разом зі своїми вихователями підготувала увесь обряд маланкування, причому, ролі знайшлися для всіх. Треба було бачити, як старанно і переконливо дівчатка і хлопчики перевтілювались у ґаздів, циганів, лікарів, чорта та інших персонажів. Зал не шкодував для маленьких артистів захоплених оплесків.

Опісля на сцені селищні аматори відтворили Святу вечерю — від прибирання ялинки, накривання столу, запалювання вифлиємського вогню, власне, вечері — до перших колядників "під вікнами". Колядок того дня звучало багато. Їх виконували і дорослі, і школярі, і весь зал — тож усі мали чудову нагоду осмислити високий зміст різдвяних пісень...

Автор: Василина КОЖУШНА
Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі