друкувати


Коломийщина: Різдво у Воскресинцях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-18 04:44:48
За давньою традицією, святкування розпочалося з Надвечір’я Різдва, спільної вечері за родинним столом. З року в рік ми знов і знову переживаємо цю неповторну подію. Минають роки, тисячоліття, а людина знову і знову, як уперше, відчуває тиху радість, надію і щастя — народився Син Божий.

Після Різдвяної служби Божої свято триває, діти колядують на славу Божу, вітаючи народження Ісуса, несучи благу звістку під кожну стріху, достукуються до кожного серця, напоюють святочним співом кожну душу.

Після обіду парафіяни зібрались на святкову вечірню службу. Опісля всі вийшли на церковне подвір’я. Під віковічними липами люди готуються до коляди на прославу Божу. Брати і сестриці будуть колядувати по кутках: Осередок, Горі, Долів, Заріка. Перед спільною колядою біля церкви найменші діти ставлять різдвяну сценку. Тут і ангелики, і три царі, і малий Ісусик у шопці, і пастушки (на знімку). Після зворушливої сценки усі колядують "Нова радість стала" і розходяться колядувати по кутках.

Три дні пролетіли, як одна мить. А у неділю, після служби Божої, — підсумок перших днів Різдвяних свят. Діти, молодь ставили в церкві різдвяну сценку і знову змусили радісно битися людські серця. Приємно, що активну участь у духовному житті села беруть діти, молодь, братство, сестриці під керівництвом о. Григорія, старшого брата Василя, майбутнього священика Андрія, наставників молоді: Наталії Білої, Лесі Куник, а також усіх парафіян Української Греко-Католицької Церкви.

Христос народився! Славімо Його!

Автор: Зеновій ВИННИЧУК
Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі