друкувати


Вибори 2010 - Рекорд за кількістю брудних піар-технологій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-18 03:49:51
Вітчизняні політики перед виборами перед виборами поливали один одного брудом, як ніколи раніше. Скандал з "Артеком", плакати з Онанієм, привланена резиденція Януковича, антисемітизм, - політики не гребували нічим перед виборами.

Перед президентськими виборами електорату розказували про депутатів-педофілів. Лякали, що до влади рветься кримінальний кандидат і ще цікавіше - претендент на головну посаду приховує свою справжню національність.

Одним із найгучніших скандалів стала справа про зґвалтування в «Артеку». Хвиля педофільського скандалу накриває Україну... незадовго до президентських виборів.

Діти довго мовчали – мати Олена Полюхович і не підозрювала, що вітчим їх здавав у сексуальне рабство. Дружина пише заяву на чоловіка і нібито під час обшуків міліція вилучає фото і навіть відео з фактами збочень.

Бютівець Сергій Терьохін ледве стримується – його, з одно партійцем Уколовим, записують у фігуранти справи артеківських педофілів. Ці члени команди або зрадили ідеали свого лідера, або хтось розкручує брудну піарну тему.

На тлі скандалу лави БЮТу покидає депутат Григорій Омельченко. Він активно пише Генпрокуророві - просить покарати парламентарів-збоченців. В апогеї резонансної справи за ґратами залишається один підозрюваний у розпусті - безпартійний вітчим.

Мати єдиного арештанта Раїса Полюхович підтверджує - її син справді товаришував з кількома поважними діячами. Ось тільки посварився з дружиною через квартиру і опинився в епіцентрі брудної політичної війни.

Голова комітету виборців України заносить справу артеківських педофілів в один ряд із розслідуванням убивства Гонгадзе.

Поки слідчі не поспішають ставити крапку - резонансна справа служитиме знаряддям у руках політтехнологів.

За два дні до виборів очільник парламентської слідчої комісії - регіонал Корж - доповідає про нові подробиці – дітей ґвалтували ще і в Києві в районі Березняків. Нібито депутати-бютівці в обмін на цноту давали солодощі та одяг.

Янукович зі слуховим апаратом обіцяє почути кожного, тут-таки - псевдо бігборди Юлії Тимошенко і - замість Арсенія на плакатах Онаній. Виборця збивають із пантелику підробні газети і замовні публікації.

У ВІктора Федоровича перед виборами гучно відбирають резиденцію Межигір’я, яку він нібито привласнив корупційним шляхом. Поки триває слідство, у штабі кандидата Януковича "ударом нижче пояса" називають згадування давно знятих із лідера судимостей.

Де-юре для звинувачень Віктора Федоровича уже немає підстав, де-факто - про участь регіонала у пограбуваннях тижнями розказували в роликах на телебаченні і в межах агітації на радіо.

В Усіх ЗМІ проти усіх кандидатів було 1,5 тисячі замовних матеріалів. З них 980 – про Яценюка..

Лідер "Фронту змін" - рекордсмен за кількістю вилитого на його репутацію бруду.

В кабінеті Яценюка щонайменше три варіанти молитовних вервечок - друзі дарують, напевне вірять, що релігійні аксесуари захистять Арсенія від брудних нападок опонентів. Більшість закидів таки розвалюються самі по собі.

Питання національності кандидата у президенти першим порушує міський голова Ужгорода - одразу після бійки з дівчиною-агітатором. Відтоді ксено-ініціативу підхоплюють інші політичні гравці. За кілька тижнів до виборів навіть з’являється книга - українця Яценюка записують у 50-ку знаменитих євреїв.

Як показали ці вибори – чим більше ти поливаєш брудом когось, тим більше на тобі плям, які теж важко відчистити.. Брудні піар-технології уже не спрацьовують - запевняє голова комітету виборців України. Рейтинги кандидатів не змінюються, адже народ звик - після гучних звинувачень завжди настає тиша, а всі поважні фігуранти скандалів не те що за ґрати, - з посад не злітають , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі