друкувати


На колегії в Івано-Франківській ОДА говорили про успіхи й …борги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-16 11:01:04
Вчора в Івано-Франківській облдержадміністрації було проведено колегію, основні питання якої стосувалися підсумків соціально-економічного і культурного розвитку Прикарпаття та стану розрахунків за енергоносії.

Підсумовуючи роботу господарського комплексу протягом 2009 року, на колегії дійшли висновку про те, що Прикарпаття досягло окремих позитивних результатів. До них зарахували скорочення спаду виробництва, створення нових робочих місць, зростання рівня заробітної плати. Добре спрацювали в агропромисловому секторі економіки краю. За 2009 рік селянами було вироблено валової продукції сільського господарства на 8,5 % більше, ніж у 2008 році, в тому числі рослинництва на 22,9%, тваринництва – на 0,1%, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

У порівнянні з 2008 роком на 31,5% зросли надходження до місцевих бюджетів. Нижче рівня минулого року надійшло коштів у Тисменицькому районі, м.Івано-Франківську, м.Болехові. На розвиток Прикарпаття було залучено інвестиційні кошти. Зокрема, на будівництво заводу з випуску полівінілхлоридної смоли, освоєння виробництва електрокабельної продукції для сучасних автомобілів "Skoda", введення в дію котельні на відходах деревообробного виробництва ТОВ "Уніплит". Загалом 2009 рік, як наголосив голова облдержадміністрації Микола Палійчук, був для Івано-Франківщини вдалим. Однак, прикро, що Прикарпаття, за словами керівника області,незважаючи на всі докладені зусилля, не отримало у повному обсязі обіцяних урядом коштів.

На колегії також проаналізували стан розрахунків за енергоносії. Зазначалося, що рівень проплат споживачів за електроенергію склав 99,7%, за газ – 98,3%. Найбільший борг за спожитий природній газ залишається в ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго". Він склав 57,7 млн грн при рівні розрахунків 45%. Директор підприємства Ігор Прокопів на колегії акцентував увагу на тому, що намагаючись виправити ситуацію, до злісних неплатників вживають найжорсткіших заходів впливу. Серед таких методів – позбавлення боржників автотранспортних засобів, призупинення видачі віз для виїзду за кордон. Однак, як свідчить практика, борги залишаються. Вийти до закінчення опалювального сезону на рівень боргів попереднього року ставить собі за мету керівник "Івано-Франківськтеплокомуненерго". У цьому пообіцяв посприяти і голова облдержадміністрації, при цьому зазначив, що задоволений наявністю у керівника підприємства теплових мереж чіткого плану виходу із складної ситуації.

Обговорити на форумі