друкувати


Напередодні виборів спокійно пройти центральним майданом Івано-Франківська неможливо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-13 04:28:36
На кожному кроці потенційних виборців чекають агітатори. Проте роздача агітаційних матеріалів на вулиці не завжди дієва, хтось таки бере, однак більшість таку рекламу ігнорує.

Перехожий: Агітація мене не бере. У мене є своя думка, свої переконання. Я знаю, за кого буду голосувати.

Перехожа: Краще б давали гроші дітям на книжки і зошити.

Загалом на вибори 17 січня прикарпатці збираються. Проте, за кого голосуватимуть діляться неохоче, більшість сходяться на думці, обирати немає з кого, але треба. Обираючи Президента хтось думає про державність, хтось про пенсії, а для декого головне – впевненість у завтрашньому дні.

Перехожий: Йду на вибори , бо треба обрати президента. І такого, як треба. Бо ми знаємо, що Україна кілька разів оголошувала про незалежність. І її, то це буде назавжди. І якщо ми на цей раз загубимо її, то це буде назавжди. Буду голосувати за патріота.

Перехожа: Я люблю Україну і хочу сама жити краще. І щоб пенсії були гідними. Дуже шкода і огидно, бо країна прекрасна, чудова земля. А ми ось такі дурні! Але я вам не скажу, за кого буду голосувати.

Перехожий: Буду голосувати за Віктора Федоровича. Я вважаю його активним лідером і вірю, що він підніме Україну.

Не ігноруватиме ці вибори і молодь, проте за кого віддадуть свій голос, не зізнаються.

Студент: Якщо молоде покоління не буде голосувати, то хто тоді? Я ще не визначився.

Студентка: Проголосую, може щось зміниться на краще.

Подекуди різні політичні настрої панують навіть в одній родині. Чоловік і дружина мало не посварилися, обоє на президентські вибори йдуть, але окремо і голосуватимуть по-різному:

Пенсіонерка: Ми йдемо на вибори...

Пенсіонер: То політика – я йду сам...

Пенсіонерка: А я йду на вибори і буду голосувати за нікого. Бо вони вже кілька років щось роблять, роблять і нічого не можуть гарного зробити. На 60 копійок збільшили пенсію, а я 40 років пропрацювала! Сміх і ганьба!

Пенсіонер: Ну ти йди далі, а я піду за Ющенка голосувати. Я за Україну...

Загалом симпатії прикарпатців на виборах Президента 2010 року відрізнятимуться від настроїв 2004. Однак у будь-якому разі тут перевагу надають демократичним та проукраїнським кандидатам. Тим часом, кажуть експерти, кандидатів у Президенти можуть чекати і сюрпризи, адже чимало виборців остаточно визначатимуться уже в самій кабіні для голосування.

Джерело: BBC Ukrainian
Обговорити на форумі