друкувати


Топ-20 цікавих фактів, які ви не знали минулого року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-12 05:13:47
Найбільш цікаві та незвичайні факти можна дізнатися зі щоденної новини чи тижневого огляду в журналі. Минулого року людство пропустило багато цікавих фактів, вирішили журналісти ВВС та ліквідували пробіли.

Так вирішили журналісти ВВС та підібрали 10 найбільш цікаві фактів, які ви не знали минулого тижня. До початку 2010 року з'явився альманах цікавинок, невідомих у 2009-му.

Пропонуємо топ-20 з них.

1. Під час спалаху свинячого грипу в 1976 році померла одна людина, а вакцина для боротьби з хворобою вбила 25 людей.

2. Американський ді-джей та співак Мобі є родичем письменника Германа Мелвілла і був названий на честь його найвідомішого твору "Мобі Дік".

3. Тату можна зробити з праху людини. Так вчинила родина з Британії. Марк Річмонд вирішив зробити собі татуювання на згадку про померлого сина, використовуючи його прах.

4. У Великий двадцятці G20 налічується 19 країн, 20-м членом об'єднання є Європейський союз.

5. Сліпі читають книги шрифтом Брайля обома руками з середньою швидкістю 115 слів за хвилину. Зрячі люди мають середню швидкість читання 250 слів за хвилину.

6. Обсяг видобутку корисних копалин у Великобританії був найбільшим за часів правління Маргарет Тетчер і найбільше впав до і після того, як вона була прем'єр-міністром.

7. Смайлики на Сході пишуться по іншому через фізіогномічні відмінності азіатів від європейців. Усміхнений смайлик :) передається так - (^_^), сумний :-( пишеться (;_;) чи (T_T). А здивований :-o має вигляд (o.o).

8. З екскрементів австралійських тварин комбатів можна виготовляти папір. Комбати належать до сумчастих та зовні нагадують маленьких ведмедів.

9. У Мексиці так мало рудоволосих людей, що вони часто вітаються один з одним на вулиці при зустрічі.

10. Куфія, рифлений шарф арабських чоловіків, який прославив Ясір Арафат, тепер в основному виготовляється в Китаї.

11. Барбі кинула Кена на день святого Валентина в 2004 році після більше ніж 43 років побачень.

12. У верблюжих скачках жокеями є електронні роботи.

13.Слони вміють цілуватися.

14. Ведмеді грізлі ненавидять, коли їхні вуха намокають.

15. Ніколя Саркозі збирає марки. Майбутній французький президент почав займатися цим хобі ще в дитинстві. Наразі колекція Саркозі є однією з найбільших у світі.

16. Розбите серце лікарі називають кардіоміопатією Такотсубо, і її можна вилікувати.

17. Англія прийняла закони з захисту тварин раніше, ніж закони з захисту дітей.

18. Подружні пари мають завжди спати окремо один від одного. Дослідження британських вчених виявило, що в середньому більше 50% пар страждають від порушення сну, якщо вони розділяють ліжко.

19. Ви можете гикати уві сні.

20.Штрих-коди планувалося зробити круглими, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі