друкувати


Студенти-волонтери систематично допомагають коломийському "Крокусу"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-12 02:56:51
Не разовими акціями, а системою допомоги та підтримки від студентського та викладацького колективів Коломийського інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника послуговується Коломийський міський благодійний фонд "Крокус", який опікується дітьми та молодими людьми з інтелектуальною недостатністю. Та все ж у період очікування дива від Святого Миколая, Нового Року та Різдвяних свят, співпраця, зазвичай, активізується.

В цьому році студенти-волонтери зібрали чималу суму грошей у своїх однолітків та підприємців Коломиї, які були використані при організації заходів для дітей з обмеженими можливостями. Завдяки їм, свята пройшли цікавіше і принесли багато радості і пам’ятних подарунків учасникам – дітям, батькам та іншим членам родин, що є під опікою Фонду.

Результатом такої активності студентів інституту є розуміння ними своєї ролі у житті громади, у розв’язанні, хоч маленької, та вас ж частини соціальних проблем. Таке розуміння до молоді, часто, не приходить саме по собі, воно є, швидше, результатом процесу формування світогляду через систему навчання та виховання. Важливу роль у цьому процесі відіграє сім’я, але відчувається тут і великий вплив на свідомість студентів педагогічного колективу інституту. Особливо вагомим є їхній особистий приклад активної життєвої позиції, ставлення до людей, що потребують допомоги.

Сьогодні всі крокусівці, кого зігріло тепло уваги, потиску рук, щирих побажань, вдячні директору інституту Барчуку Володимирові Михайловичу за розуміння і підтримку, Микитюк Галині Юріївні за організацію та координацію роботи студентів, Плекану Юрію Васильовичу, Васильчуку Миколі Миколайовичу за надання фінансової допомоги, Петрів Ользі Петрівні та її сім’ї за дуже корисний і дорогий подарунок, всьому педагогічному колективу за посильний вклад, а також найактивнішим студентам – волонтерам Сойчук Юлії, Григорчук Наталії, Васкул Оксані, Дячук Христині та всім, хто вніс хоч найменшу частку у цю дуже світлу і корисну справу.

Бажаємо всім вам багато радості і добра, безліч світлих і теплих днів, злагоди і спокою у родинах, затишку і достатку у ваших оселях, сонця у ваших душах, любові у ваших серцях і здоров’я на Многая літа.

Автор: Любов МАСЕВИЧ, голова Коломийського благодійного Фонду "Крокус"
Обговорити на форумі