друкувати


Шоколад і квашена капуста - найкращі ліки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-05 11:09:06
Серед рекомендованих лікарями продуктів - звичні всім і улюблені багатьма гіркий шоколад і червоне вино, досить екзотична пророщена пшениця і зовсім вже непопулярний, хоча відомий своїми цілющими властивостями, прополіс (бджолиний клей), пише gigamir.net.

1. Прополіс часто називають природним антибіотиком. Він багатий на вітаміни Е, С, А, В, амінокислотами, залізом, магнезією і цинком. Відомо, що прополіс допомагає боротися з бактеріями, дезінфікує, знижує кашель, лікує нариви в горлі, зміцнює імунітет і дає енергію. Не всі знають, наскільки ефективний прополіс при лікуванні різних ран і подряпин. Він одночасно і дезінфікує і прискорює загоєння ран.

2. Червоне вино було недавно "реабілітоване". Вдалося довести, що речовини, які містяться в ньому, сприяють зниженню рівня холестерину в крові. Мова йде, природно, про помірну кількість - рекомендується випивати до 5 склянок на тиждень.

3. Шоколад - один з неулюблених дієтологами продуктів. Зате в гіркому шоколаді є речовини, які зміцнюють серце і перешкоджають утворенню тромбів. Підкреслимо, що це відноситься тільки до чорного, а ні в якому разі не до молочного або білого шоколаду, користь яких вельми сумнівна.

4. З'ясовується, що квашена капуста багато в чому корисніше свіжої. При домашній заквасці в капусті утворюються так звані "корисні мікроби", що допомагають при травленні. Крім того, квашена капуста містить речовини, що сповільнюють процеси старіння, особливо - старіння клітин мозку. Що вже говорити про те, що квашена капуста дуже корисна для серця і судинної системи.

5. Багато хто вважає, що включати в раціон пророщену пшеницю - просто данина моді. Але її вплив на лікування ендокринних і шлунково-кишкових захворювань, а також цукрового діабету, захворювань нирок, крові недооцінювати не варто. Вона сприяє виведенню з організму шлаків, солей, важких металів, радіоактивних речовин; знижує необхідність використання лікарських препаратів; надає загальнозміцнюючий вплив на організм дорослих і дітей.

Джерело: TV.ukr.net
Обговорити на форумі