друкувати


Як зустрічали Новий рік українські миротворці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-04 10:47:34
522 українських миротворця зустріли Новий 2010-й рік виконуючи завдання з підтримання миру у 8 місіях ООН та НАТО на території 7 країн світу.

Так, у приміщенні їдальні 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, прикрасили ялинку, яку було привезено з собою з України під час ротації. У зв’язку із знаходженням у постійній готовності до виконання завдань Місії ООН, навіть 31 грудня колектив українського вертолітного загону виконував завдання з перевезення персоналу Місії ООН та вантажів у віддалені райони Ліберії. Ну а по завершенні виконання завдань, увесь особовий склад на чолі з командиром загону полковником Володимиром Вербильчуком о 21.00 за ліберійським часом зібрався за святково накритим столом.

Про асортимент та різноманітність блюд заздалегідь подбали фахівці тилу загону на чолі із начальником продовольчої служби капітаном Віталієм Войтком. А кухарі – старший солдат Андрій Мица та молодший сержант Сергій Танасов – під керівництвом начальника їдальні старшого прапорщика Сергія Руденка приготували усіма улюблені національні страви, зокрема, оселедця "під шубою", вареники, засмажених курей та картоплю "по-французьки".

Безумовно, не обійшлося без салату олів’є та драників. На столах обов’язково був широкий асортимент тропічних фруктів: банани, ананаси, цитрусові та широкий вибір джемів, печива і шоколаду. Також для особового складу підготовлена насичена культурно-розважальна програма з Дідом Морозом, про яку подбав заступник командира загону з виховної роботи підполковник Сергій Салій, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Обговорити на форумі