друкувати


Сяючі сукні з 24000 світлодіодів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-02 12:37:02
Дизайнерська компанія Cute Circuit з Великобританії прославилася завдяки Galaxy Dress, найбільшій у світі LED-сукні. Авторами цього чудо-концепту, що світиться стали Francesca Rosella і Ryan Genz.

Тонкі повнокольорові світлодіоди розміром 2x2 мм і товщиною з лист зошита вручну нашивалися на шовкову основу таким чином, щоб тканина не втратила пластичності, і сукню можна було носити. Крім шовкового шару, розшитого LED-діодами, при виготовленні Galaxy Dress використовувалися ще 4 шари шовкової тканини. Це зробило розсіювання світла ще більш ефектним, повідомляє Новости технологий.

Всього на це плаття пішло 24000 світлодіодів. Можливо, що цього дизайнерам здалося мало, і вони доповнили плаття 4000 кристалів від Swarovski.

Зрозуміло, що всі 24 тисячі діодів необхідно забезпечити енергією, і спеціально для цього в крінолін плаття були вживлені невеликі батареї від iPod. Їх заряду вистачає приблизно на годину роботи.

Будь-який весільний салон був би радий похвалитися таким примірником, але, на жаль, демонструватися "галактична сукня" буде на виставці в Чикаго Museum of Science and Industry.

На відміну від Galaxy Dress, сукня від компанії Diffus може бути не тільки красивою, але і корисною для своєї власниці. Хоча щось спільне у них все ж таки є.

Це безліч маленьких світлодіодів, пов'язаних з мікропроцесором і спеціальним модулем, що слідкуватимуть за рівнем шкідливого вуглекислого газу в повітрі. Як тільки його рівень перевищує допустимі величини - світлодіоди загоряються, закликаючи господиню сукні покинути небезпечну територію. Як виявилося, вечірні сукні можуть бути не тільки красивими.



Обговорити на форумі