друкувати


Шоу бізнес: Найяскравіші події 2009 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-30 05:12:51
У році, що минає подій у світі шоу бізнесу було чимало. Зокрема, знамениті співаки та співачки з’їздили у світові турне, одружились, народили дітей та порадували шанувальників незвичними новинами. Ознаменувався 2009 рік і великою кількістю втрат серед відомих діячів мистецтва.

2009 рік ознаменувався великою кількістю яскравих весіль. Зокрема, цього року гучні весілля зіграли акторки Мілла Йовович та Пол Андерсон, Алісія Мілано із Девідом Балгіарі, Яна Рудьковська із Євгеном Плющенком, Ані Лорак із турком Муратом, Ліза Єфросиніна із Андрієм Ющенком, Віктор Янукович-молодший із Ольгою Корочанською.

Весіллям року в Україні стало одруження співачки Ані Лорак із турком Муратом Налкакіоглу, яке відбулось 15 серпня у Києві. Пишне весілля молодята влаштували 22 серпня на батьківщині нареченого - у Туреччині. Також 22 серпня відбулось весілля Мілли Йовович та Пола Андерсона. На весіллі було всього 50 гостей. Серед них - актор Патрік Демпсі з дружиною Джилліан, а також подруга нареченого, російська актриса Катерина Реднікова з чоловіком - кінопродюсером Сергієм Коновим. Актриса Алісія Мілано 15 серпня вийшла заміж за свого агента Девіда Балгіарі. Скромна церемонія за участю лише найближчих людей (найвідомішим серед них був знаний голлівудський холостяк Бредлі Купер) відбулась в будинку сім'ї нареченого у Нью-Джерсі.

А от вагітна Анастасія Приходько так і не вийшла заміж. Зараз Настя готується до пологів, але весілля вона із коханим Нуріком вирішила зіграти після народження дитини.

Також, 30 липня Ліза Єфросиніна вийшла заміж за сина президента Андрія Ющенка (23 роки). Молоді скромно розписалися в Печерському РАЦСі столиці. Зараз Ліза чекає на дитину. До речі, син лідера Партії регіонів, Віктор Янукович-молодший, також одружився цього року. 28-річний Янукович став до шлюбу 1 серпня. Весільна церемонія пройшла у Донецьку. А дружиною сина політика стала Ольга Корочанська, яка зараз також чекає на дитину. Весіллям року у Росії стало одруження фігуриста Євгена Плющенка із Яною Рудьковською, яке відбулось у вересні цього року. Весь бомонд зібрався на весіллі - свідок з боку нареченого Микола Басков і свідок з боку нареченої телеведуча Лєра Кудрявцева, а також Діма Білан, Оксана Фьодорова, співачка Саша Савельєва та інші.

Офіційним дебютом цього року став виступ доньки Мадонни Лурдес, яка вперше продемонструвала своє вміння рухатись на сцені під час концерту своєї мами. 1 вересня на концерті Мадонни в Тель-Авіві Лурдес вийшла на сцену разом із балетом Мадонни. Це був перший випадок, коли Лурдес виступала в ролі танцівниці.

У цій номінацій однозначно перемогла домогосподарка Сьюзан Бойл, яка продовжує бити рекорди. Дебютний альбом учасниці реаліті-шоу "Britain's Got Talent" (Британія шукає таланти) "I Dreamed a Dream" став бестселером року у багатьох країнах. Примітно, що на те, щоби стати релізом року, що найкраще продається, альбому Сьюзан Бойл знадобилося всього чотири тижні - "I Dreamed a Dream" вийшов 23 листопада 2009 року. 48-річна Бойл стала популярною завдяки участі у програмі з пошуку талантів "Britain's Got Talent". Домогосподарка виконала перед журі композицію "Мені снився сон" з мюзиклу "Знедолені" і справила велике враження на експертів. Після цього відеозапис виступу Бойл став суперхітом на YouTube, зібравши в цілому більше 120 мільйонів кліків.

У цій номінації перемогла гучна справа режисера Романа Поланські, який був затриманий у Швейцарії. Режисер, який має подвійне польське-французьке громадянство, був заарештований 26 вересня, коли прибув на кінофестиваль до Цюріха. Режисера звинувачують в інтимному зв'язку з 13-річною американкою Самантою Геймер, причому цей випадок стався у 1977 році. У 1978 році Поланські залишив США, щоб уникнути тюремного ув’язнення. Зараз актор знаходиться у Швейцарії в своєму маєтку.

Найболючішою втратою року стала смерть Майкла Джексона. 25 червня весь світ перебував у глибокому шоці, від якого оговтувався не один тиждень. Адже помер "король поп-музики". Артист помер від передозування знеболювальним всього за кілька тижнів до серії з 50 прощальних концертів, які він мав дати в лондонській арені "O2". Український телеведучий Ігор Пелих 8 травня загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди на проспекті Перемоги в Києві. Чудовий артист Олег Янковський помер на 66-му році життя від раку підшлункової залози. Актор В'ячеслав Тихонов помер в Москві на 82-му році життя. Виконавця ролі Штірліца госпіталізували 28 листопада. 3 грудня він переніс операцію, яка пройшла успішно. Але 4 грудня Тихонов помер. У 2009 році помер виконавець ролі Араміса в культовому фільмі "Д'Артаньян і три мушкетери" Ігор Старигін. Актор помер 8 листопада через інсульт. Зірка "Чародіїв" і "Формули кохання" Семен Фарада помер увечері 20 серпня від хронічної серцево-судинної недостатності.

Народний артист СРСР Євген Весник помер 10 квітня. За три дні до смерті у нього стався інсульт. 7 березня не стало російського театрального і естрадного артиста Яна Арлазорова. Гуморист помер у Москві після тривалої боротьби з раком. 27 серпня покинув цей світ Сергій Міхалков, автор текстів двох гімнів СРСР і гімну Російської Федерації. Володимир Тишенко, ведучий шоу "Ти не повіриш!", відомий під псевдонімами "Шкет" і "Вовчик", помер 24 жовтня 2009 від зупинки серця в результаті отруєння алкоголем. Російський шоумен, теле- і радіоведучий, актор, літератор, режисер Роман Трахтенберг помер 20 листопада в Москві у віці 41 року через серцевий напад. Легенда "Боїв гладіаторів", спортсмен і шоумен, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Володимир Турчинський помер у своєму заміському будинку 16 грудня від інфаркту. Прокинувшись вранці, Володимир відчув себе погано. Він втратив свідомість, впав на підлогу і вдарився підборіддям. Прибулі лікарі констатували смерть.

Смерть артиста Девіда Керрадайна претендує на те, щоб увійти до списку найбезглуздіших. Він загинув 3 червня в результаті аутоасфіксіофілічного нещасного випадку - Девід займався мастурбацією, перекривши собі доступ повітря в легені і головний мозок. 14 вересня не стало актора Патріка Свейзі, який прославився своїми ролями у фільмах "Брудні танці" і "Привид". Свейзі помер після тривалої боротьби з раком підшлункової залози, яка перетворила його життя на суцільні муки. У 2009 році трагічно загинула британська актриса театру і кіно Наташа Річардсон. Актриса відпочивала на гірськолижному курорті в Канаді. Під час спуску по швидкісній трасі вона впала. Видимих ушкоджень на тілі Наташі не виявилося, і тому звертатися до лікаря вона не стала. Через кілька годин Річардсон впала в кому. Лікарі констатували смерть мозку внаслідок великого крововиливу і 18 березня сім'я прийняла рішення відключити Наташу від системи забезпечення життєдіяльності. Родичі актриси пізніше повідомили, що її органи надані для трансплантації. 20 грудня 2009 раптово померла Бріттані Мерфі, зірка фільмів "Восьма миля" і "Місто гріхів". Мати знайшла її тіло у ванній кімнаті. За попередніми даними, причина загибелі молодої актриси - серцева недостатність.

До речі, щодо дітей, то цього року чимало знаменитостей стали мамами. Зокрема, українська співачка, колишня учасниця "ВІА Гри" Віра Брежнєва 17 грудня народила доньку. 14 жовтня донька президента Віталіна Ющенко народила дівчинку. Пологи пройшли успішно, у звичайному київському пологовому будинку, куди Віталіна з чоловіком, підприємцем Олексієм Хахльовим, приїхала у другій половині дня. Мамою стала і модель Жізель Бюндхен. На початку грудня Жізель народила сина. У листопаді цього року у супермоделі Адріани Ліми і її чоловіка, баскетболіста Марка Яріча, народилася донька. Дівчинку назвали Валентиною. А в жовтні супермодель Хайді Клум народила четверту дитину. Батьки назвали дівчинку Лу Самюель. А вже 19 листопада Хайді брала участь у показі модного бренду Victoria’s Secret. У Сари Джессіки Паркер з’явились близнючки, яких народила сурогатна матір. Дівчаток назвали - Маріон Лореті і Табіта Ходж. Поп-королева Мадонна також стала мамою. Вона всиновила дівчинку з Малаві - Мерсі.

Татом року став Мел Гібсон, якому російська співачка Оксана Григор’єва 30 жовтня народила доньку. Народження дівчинки стало для Оксани і Мела справжнім сюрпризом, адже вони чекали її появи на місяць пізніше. Дівчинку назвали Люсія Енн - на честь двох бабусь, американської та російської. Влітку татом став голлівудський актор Джуд Ло. Акторка Саманта Бурк народила йому дівчинку. А 5 грудня у Романа Абрамовича та Даші Жукової народився син. Хлопчика назвали Аарон Олександр. Він з'явився на світ в одній з клінік Лос-Анджелеса (США).

Скандалом року стало побиття співачки Ріанни її бойфрендом Крісом Брауном. У лютому 2009 року Кріс посварився із Ріанною, і кілька разів вдарив її. Ввечері того дня обидва артисти повинні були взяти участь в церемонії вручення премії Греммі, але в останню мить через інцидент відмінили свої виступи. Кріс Браун був засуджений до 180 днів громадських робіт. Ще одним скандалом стало весілля Діми Білана. Співак так і не одружився із моделлю Оленою Кулецькою. Голлівудський актор Міккі Рурк грозився відбити у Білана наречену. Ще одним суцільним скандалом є роман гітариста Rolling Stones Ронні Вуда та росіянки Каті Іванової. Пара досить бухливо проявляє почуття одне до одного. Зокрема, днями поліція винесла попередження Ронні Вуду за побиття дівчини.

Заради російської коханки Ронні Вуд розлучився із дружиною Джо, з якою прожив у шлюбі 23 роки. При розлученні він віддав їй половину свого майна – 6,5 млн фунтів. Мел Гібсон також розлучився зі своєю дружиною Робін, з якою прожив у шлюбі 28 років і також віддав їй чималу частку свого статку. У листопаді розлучився і Влад Доронін, коханий Наомі Кемпбелл. 45-річна Катерина Дороніна, яка проживає в Лондоні з 13-річною дочкою, одержала при розлученні пристойні відступні в розмірі близько 10 мільйонів доларів. А днями розлучились і порнозірки Тера Патрік та Еван Сейндфельд. Тера розлюбила секс та перестала задовольняти Евана. Саме тому він покинув її, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі