друкувати


На Івано-Франківщині перевіряли комунальні підприємства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 12:32:07
Державна житлово-комунальна інспекція в Івано-Франківській області перевірила 10 комунальних підприємств на дотримання ними правил, норм і вимог законодавства.

В результаті перевірок виявлено 85 порушень. При перевірці житлового фонду, що належить Івано-Франківському ЖЕО-1, виявлено відкритий доступ до загальнобудинкових електричних щитів, не герметизовані вводи інженерних комунікацій, не проведена профілактика димовентиляційних каналів, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Із 140 ліфтів 59 відпрацювали свій ресурс і потребують капітального ремонту або заміни. Незадовільний санітарний стан території, сходових кліток, підвальних приміщень. Відсутні договори з надання послуг та утримання будинків майже з половиною власників квартир. Правда, на сьогодні частина недоліків усунена. Двомісячну заборгованість із заробітної плати на загальну суму 137 тис. грн. допущено у "Рогатин-водоканалі". Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на цьому підприємстві занижені.

Нижчі за економічнообґрунтовані і тарифи на водопостачання та водовідведення в Калуському "Водотеплосервісі", через що збитки підприємства в першому кварталі цього року склали більше мільйона гривень, та в "Галичводоканалі", де відшкодування собівартості послуг складає лише 38%. А тарифи на ці ж послуги Богородчанського управління водопровідно-каналізаційного господарства, навпаки, вищі за граничний рівень. На 30% перевищили допустимі норми втрати води, що веде до подорожчання послуг водопостачання, а також теплової енергії.

Неякісну питну воду подає населенню "Тлумач-водоканал". Підприємство "Надвірнянський житловик" не укладає договори із власниками квартир на утримання прибудинкових територій та самих будинків. "Надвірнаенергоцентр" безсистемно проводить відключення житлових будинків чи окремих квартир від мереж централізованого тепло- та гарячого водопостачання. За результатами перевірок державної житлово-комунальної інспекції в області виявлено переоплату за комунпослуги в сумі 338 тис. грн, які будуть повернені споживачам. За результатами перевірок видано 8 приписів та 16 пропозицій місцевим органам влади щодо ліквідації порушень. Одне звернення направлено до прокуратури.

Обговорити на форумі