друкувати


В Івано-Франківську провели акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 11:45:41
Вже стало традиційним проведення громадської акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти", під час якої фахівці МНС знайомлять людей з діяльністю служби МНС, з її непростими героїчними буднями та розповідають людям про основні правила безпеки життєдіяльності.

Днями таку Акцію рятувальники проводили в обласному центрі, адже навчання дітей правилам безпечної поведінки, особливо напередодні зимових канікул, є досить важливим, оскільки в дітей буде вдосталь вільного часу, який, хотілося б, щоб вони використали собі на користь, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Того дня в актовій залі гімназії №2 міста Івано-Франківська зібралося чимало школярів. Перед учасниками акції виступив начальник державного пожежного нагляду міста Івано-Франківська майор служби цивільного захисту Анатолій Вітрів, який ознайомив школярів із діяльністю служби МНС, розповів про героїчну та мужню професію рятувальника.

Оскільки наближаються новорічні свята, які годі уявити без сяючої красуні-ялинки, хлопавок та бенгальських вогників, то МНСники пригадали дітям основні правила безпечної поведінки під час зимових канікул та під час прогулянки до озер та ставків.

Цікавим та захоплюючим для дітей видався конкурс на швидкість одягання бойового одягу рятувальника, адже це справжня нагода на мить відчути себе рятувальником. І тому в конкурсі охоче приймали участь як дівчата, так і хлопці. І, як це не дивно, найспритнішими у ньому виявилися дівчата. А за участь у конкурсі його учасники отримали від МНСників солодкі подарунки. Гарного святкового настрою усім присутнім додав виступ творчого дуету з Муніципального центру дозвілля. А далі перед школярами виступала команда дружини юних рятувальників-пожежних загальноосвітньої школи №22 міста Івано-Франківська, яка брала участь в обласному фестивалі ДЮП. Юні рятувальники демонстрували свої знання з правил безпеки життєдіяльності та розповідали про те, як діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації. А вікторина, котру провели працівники пожежно-рятувальної служби, засвідчила, що діти добре обізнані з правилами безпечної поведінки, свідченням чого стала висока активність дітей.

З тим, що такі акції необхідні і їх потрібно якнайчастіше проводити, погоджуються і працівники пожежно-рятувальної служби, і діти. Адже такі заходи є водночас і розважальними, і пізнавальними і безумовно, надовго залишаються у дитячій пам’яті, що в подальшому стане гарантом їх безпечного життя.

Обговорити на форумі