друкувати


"Шляхами бойової слави українського війська"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 11:40:04
У Львові, у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, музичний колектив Західного територіального Центру військово-музичного мистецтва Збройних Сил України, напередодні Новорічних та Різдвяних свят, презентували нову програму "Шляхами бойової слави українського війська".

За словами заслуженого діяча мистецтв України, начальника Західного територіального Центру військово-музичного мистецтва ЗС України – художнього керівника полковника Миколи Орача, ідея створення цього мистецького продукту виникла у творчого колективу майже рік тому. А головною метою заходу є підняття військово-патріотичного духу в юнаків допризовного віку, а також формування позитивного ставлення до українського війська, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

– Ми відразу поставили перед собою надзавдання: підбираючи твори та формуючи репертуар, намагалися віднайти такі твори, які б були, насамперед, цікавими для сучасної молоді, – розповів полковник Микола Орач. – Ми багато чуємо, що наші юнаки мало цікавляться справжнім мистецтвом, а відірвані від нього інтернетом, телебаченням, низькопробними реаліті-шоу. Проте вважаємо, що ця програма дасть змогу їм відкрити для себе нові грані національного пісенного мистецтва.

Концертний виступ умовно можна було поділити на декілька розділів: пісні козацької доби, українського Січового Стрілецтва, сучасних Збройних Сил України. Серед них: "Їхали козаки", вокальна композиція "За Україну, за її волю!", "Марш воїнів-прикарпатців", "Я за тобою", вокально-хореографічна композиція "Рота з піснею ішла", "Сини-Захисники", "Офіцер-миротворець", вокальна композиція "Військо України".

Слід зазначити, що програма органічно поєдналася із Концепцією художнього розвитку військово-музичних підрозділів на 2010 рік, яка була розроблена у Військово-музичному управлінні Генерального штабу ЗС України. – Основними завданнями Концепції є інтеграція фольклорних творів до програм військових музичних колективів у зоні відповідальності, що дасть можливість привернути більшу кількість глядачів й підняти на вищий рівень військово-музичне мистецтво, – підкреслив полковник Микола Орач.

Обговорити на форумі