друкувати


У запас через НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 10:15:47
У приміщенні Шевченківської райдержадміністрації міста Львова 24 грудня відбулися урочисті збори, присвячені 10-й річниці співпраці Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку з Північноатлантичним альянсом за програмою "Україна – НАТО".

Під час офіційної частини свята 40 військовослужбовців отримали посвідчення державного зразка за спеціальностями "Митний брокер" та "Німецька мова", а також міжнародні сертифікати. Усі вони пройшли курс перепідготовки у рамках спільного проекту Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України та НАТО. Тривалість курсів "Митний брокер" склала 350 годин, а "Німецької мови" – 400 годин. Завершилося навчання комплексним тестуванням слухачів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Чимало гостей, хто бере участь у функціонуванні та просуванні програм перепідготовки, отримали подяки, грамоти і цінні подарунки від імені голови Львівської облдержадміністрації, Менеджера проектів "Україна – НАТО" Крістофера Штаудта та керівника Західного регіонального центру перепідготовки Андрія Роя. У свою чергу Володимир Аверков висловив вдячність Північноатлантичному альянсу за допомогу. – Незважаючи на те, що в країнах-членах НАТО є свої фінансові негаразди, вони все одно допомагають нам. Це дуже шляхетно і важливо для України, – підкреслив він і процитував древніх філософів. – Мало оволодіти мудрістю, ще потрібно правильно нею скористатися. Також почесні гості висловили сподівання, що усі слухачі знайдуть хорошу та високооплачувану роботу за новою спеціальністю.

Під час церемонії випуску гостям був продемонстрований прем’єрний показ фільму Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку "10 років співпраці з НАТО".

Довідка. Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку працює у Львові з 1997 року. За цей період тут пройшли перепідготовку 2230 військовослужбовців, з яких понад 1700 - працевлаштовані. З 2002-го року Центром керує радник директора Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України Андрій Рой.

Обговорити на форумі