друкувати


Юні будівельники із сертифікатами "Ceresit"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-25 04:43:29
Днями групі учнів ВПУ №7 м.Калуша було вручено сертифікати компанії "Хенкель Баутехнік (Україна)" на право працювати з матеріалами торгової марки "Ceresit".

Вони пройшли курсову підготовку у вільний від основного навчання час і впродовж чотирьох тижнів навчалися виконувати утеплення фасадів будівель. Навчання проводили висококваліфіковані фахівці — викладачі регіонального навчально-практичного будівельного центру "Ceresit" компанії "Хенкель Баутехнік (Україна)" при ВПУ №7 Надія Шопа та Зінаїда Гулій.

Підтвердженням професійної майстерності нових власників сертифікатів став утеплений фасад училища корпусу №1. За оцінкою майстра виробничого навчання З.Гулій, роботи учнівські виконані якісно, з дотриманням усіх вимог технології. На її думку, учням, які пройшли цю курсову підготовку, можна довірити виконання робіт на об’єктах міста. Люди хочуть жити в теплі і комфорті, тому попит на такі роботи зростає. Викладач спеціальних дисциплін Н.Шопа вважає, що регіональний навчально-практичний будівельний центр "Ceresit" — це хороша база для здобуття навиків роботи з новими матеріалами за новітніми технологіями. Ніщо не стоїть на місці. Будівельна галузь теж. Усе найновіше проходить апробацію у ось таких, як у ВПУ №7, навчально-практичних будівельних центрах.

Модернізація професійної освіти в Україні спрямована на створення необхідних умов для інноваційного розвитку професійного навчання різних категорій населення, зокрема в професійних навчальних закладах різних типів, на виробництві тощо, і на забезпечення якісної професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузей економіки, малого та середнього бізнесу з урахуванням потреб ринку праці.

Підготовка конкурентоспроможних на ринку праці робітників залежить від володіння ними прогресивними технологіями. Сучасний будівельник повинен вміти виконувати роботи з використанням нових високоефективних матеріалів, інструментів, обладнання та пристроїв. Йдеться про величезний асортимент будівельних матеріалів торгових марок "Ceresit", "Thomzit" на основі сухих модифікованих полімерами сумішей для опоряджувальних, теплоізоляційних, гідроізоляційних, відновлювальних, реставраційних та інших робіт, без застосування яких уже неможливо уявити сучасне будівництво.

Висока популярність цих матеріалів пояснюється стабільно високими технологічними та експлуатаційними властивостями, і, як наслідок, їх застосування сприяє підвищенню якості будівельних робіт і продуктивності праці. Проте технології виконання робіт із цими матеріалами мають певні особливості й потребують висококваліфікованої підготовки робітників. Як показує досвід роботи з ними, без професійних виконавців реалізувати їх можливості в будівництві є досить складним завданням.

Виробником цих матеріалів є німецька компанія "Хенкель Баутехнік (Україна)". Існує вона вже понад 100 років. У 1998 році ця компанія була заснована й в Україні. До 2006-го вона відкрила 16 регіональних навчально-практичних будівельних центрів. Одним із них є й наш навчально-практичний будівельний центр "Ceresit" на базі вищого професійного училища №7, який здійснює короткочасне навчання у зручний для вас час.

Після закінчення навчання видається сертифікат фірми "Ceresit" на право працювати з матеріалами фірми. Однією з сучасних технологій будівельних робіт є утеплення фасадів матеріалами "Ceresit". Виконують її з метою зменшення витрат енергії, стабілізації теплового режиму у внутрішніх приміщеннях будівель і споруд у різні пори року, швидкого прогрівання в період опалювального сезону і швидкого охолоджування в літню пору року внутрішніх приміщень, поліпшення зовнішнього вигляду фасадів, а також для кращого збереження та забезпечення захисту від корозії зовнішніх огороджувальних конструкцій.

Нещодавно учнями нашого училища було здійснено навчання за цим напрямком. І я впевнена, що наші учні, оволодівши новітніми технологіями, можуть працювати нарівні з кваліфікованими робітниками. Застосування сучасних матеріалів і технологій у будівельному виробництві — це якість, надійність і висока продуктивність.

Автор: Надія ХАМІДОВА, заступник директора з методичної роботи Калуського ВПУ №7, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі