друкувати


"Я не хочу жити в такому селі"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-24 01:10:27
На таку тему писали твори учні шкіл Тисменицького району на Прикарпатті. Цим діти звертали увагу дорослим та ровесникам на проблеми своїх населених пунктів, які часто не є благополучними з екологічної точки зору.

Написання творів — частина проекту, який має на меті покращити екологічну ситуацію на Тисмениччині. Розпочала новацію місцева влада спільно з громадськими організаціями району у рамках всеукраїнського проекту розвитку місцевого самоврядування. Патронує його на державному рівні Президент України.

За словами Миколи Нагорного, голови районної ради, на Тисмениччині вже вибрали п’ять пілотних сільських рад, на території яких проводиться роздільних збір сміття. Проте, аби боротися за чистоту, потрібно змінити екологічну свідомість людей, прищепити основи екологічної культури. Тому й вирішили розпочати зі майбутнього — нинішніх школярів.

"У нас це перший проект такого масштабу, - мовить Ольга Ткачук, голова місцевої громадської організації "Асоціація економічного розвитку Тисмениччини". — Основну увагу ми звертали на просвітницьку роботу серед населення, а особливо молоді. Тішить те, що до новації включилися навіть дошкільнята. Останні показали, що із здавалося б непотрібних речей, можна зробити чимало прикрас, які милуватимуть око, а не забруднюватимуть навколишнє середовище".

Окрім творів, юні тисменичани представили на конкурсі малюнки, плакати, світлини, відео кліпи на екологічну тему. переможців конкурсу було заохочено не тільки дипломами, але й грошовими преміями. Організатори кажуть, що цим проект не закінчується. Екологічно-просвітницька діяльність триватиме. А незабаром в районі буде створено підприємство, працівники якого збиратимуть та сортуватимуть сміття.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі