друкувати


В.Цибулько: Ніхто не завадить проведенню другого туру виборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-23 04:16:19
Через недофінансування зірвати вибори в другому турі фактично неможливо, підкреслює політолог Володимир Цибулько.

"Зірвати другий тур виборів можна тільки за наявності зацікавленої в цьому групи в парламенті. У прем’єр-міністра багнетів для цього не вистачить", - вважає експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

На думку політолога, Арсеній Яценюк відчуває можливість спроб реалізації такого сценарію, але уявляє, як це можливо зробити. І його заява щодо відповідних ризиків свідчить про те, що від зарано потрапив у велику гру.

Досвідчений практик, на погляд Цибулька, розуміє, що через недофінансування зірвати вибори в другому турі фактично неможливо.

"Більшість зацікавлена в тому, щоб вибори відбулися, оскільки в кампанію вже внесені великі приватні кошти. І допустити, щоб через недофінансування з бюджету, вибори не відбулись – виглядає смішно", - говорить експерт.

Він також висловлює сумнів щодо того, що кандидати, які в першому турі не досягнуть бажаних результатів, намагатимуться зірвати другий тур виборів. "Люди, які будуть готові розігрувати подальший політичний сценарій, до таких акторів втратять інтерес. І заяви щодо зриву виборів – це істеричність з боку такого акторського складу. І Яценюк один з найнятих артистів, чию кампанію забезпечили. І якщо він цю кампанію провалить, він мало кому буде цікавим", - пояснює експерт.

Обговорити на форумі