друкувати


У Львові зустрічалися військові духівники

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-23 03:00:06
Вчора у Львові завершився ІІІ Всеукраїнський з’їзд головних військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви, який проходив під гаслом "Виклики сьогодення для військових та капеланів у процесі задоволення релігійних потреб військовослужбовців".

Міністерство оборони України під час заходу представили завідувач сектору роботи з релігійними організаціями Департаменту гуманітарної політики Олександр Мельник, капітан 2-го рангу Руслан Коханчук, а також представники інших військових формувань, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

З’їзд проходив протягом двох днів у Львівській архієпархії Української Греко-Католицької Церкви та Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Очолював захід керівник відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Преосвященніший Владика Михаїл Колтун.

В ході з’їзду досвідом військового капеланства поділилися представники Збройних Силах України та інших військових формувань України. Також розглядалися аспекти питання діяльності Всеукраїнського міжконфесійно-релігійного братства щодо співпраці та просування ідеї військового капеланства.

Учасники заходу від Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розповіли про залучення священнослужителів до процесів повсякденної життєдіяльності військовослужбовців.

Крім того, присутнім продемонстрували фільм про перше Всеукраїнське військове паломництво "Зарваниця - 2009".

На завершення зустрічі учасники обговорили проведення спільних заходів на 2010 рік.

Також під час дводенної програми учасники відвідали пам’ятний меморіал "Тюрма на Лонського" і виставку військово-капеланської форми у Галереї українського військового однострою.

Обговорити на форумі