друкувати


В Іраку відбулася ротація особового складу Тренувальної місії НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-23 01:08:47
В столиці Республіки Ірак місті Багдаді відбулася церемонія чергової ротації особового складу Тренувальної місії НАТО.

Під час церемонії, яка пройшла у Міжнародній зоні, командир Тренувальної Місії НАТО в Іраку генерал-лейтенант Збройних сил США Майкл Барбер нагородив велику групу офіцерів пам’ятними медалями "За успішне виконання місії в Республіці Ірак". Серед нагороджених були й офіцери українського миротворчого персоналу – полковник Віктор Лісаконов та підполковник Юрій Призиглей, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначив старший українського миротворчого персоналу у складі Тренувальної Місії НАТО в Іраку полковник Сергій Грабський, вже незабаром ці українські офіцери повернуться на Батьківщину і той неоцінений досвід, який вони набули виконуючи завдання в Іраку у взаємодії з військовослужбовцями з інших країн, розповсюджуватимуть у Збройних Силах України.

Також під час церемонії чотирьом українським офіцерам нової ротації було вручено шеврони Тренувальної місії НАТО в Іраку.

Довідка. Миротворчий персонал Збройних Сил України виконує завдання у складі Тренувальної місії НАТО в Республіці Ірак починаючи з 19лютого 2006 року.

На сьогодні загальна чисельність українського миротворчого персоналу у складі Тренувальної місії НАТО в Іраку становить 10 військовослужбовців.

Основні завдання Місії:
– розробка концепцій та програм підготовки і розвитку силових структур Іраку;
– допомога у створенні та функціонуванні навчальних закладів із підготовки особового складу силових структур Іраку;
– безпосереднє забезпечення виконання навчальних програм, проведення курсів з підготовки силових структур країни тощо.

Командування Місією здійснюється Верховним головнокомандувачем стратегічного командування НАТО з операцій. Головнокомандувач стратегічного командування НАТО з трансформації відіграє функцію підтримки. Безпосередньо в Іраку командувачем Місії є командувач Багатонаціонального командування передачі повноважень за підтримання безпеки в Іраку.

Загалом, у складі Тренувальної місії НАТО в Республіці Ірак працюють військовослужбовці з 12 країн-членів НАТО та України. Наша держава – єдина країна не член Альянсу, миротворчий персонал якої працює у складі Тренувальної місії НАТО.


Обговорити на форумі