друкувати


Президент України контролює підготовку до ЄВРО-2012

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 05:21:03
Президент України Віктор Ющенко тримає на контролі підготовку та проведення в Україні ЄВРО-2012. Сьогодні у Секретаріаті Президента України відбулося засідання Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу – перше після позитивного рішення УЄФА щодо надання права чотирьом містам України на проведення ЄВРО-2012.

Під час Коордради Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник подякував усім, «хто в критичний 2009 рік доклав своїх зусиль, щоб продемонструвати, що Україна здатна реалізовувати такі масштабні проекти як ЄВРО-2012 навіть в умовах кризи».

Водночас, І.Васюник наголосив на необхідності чіткого дотримання графіка підготовки до проведення чемпіонату. «Ми не повинні припиняти роботу ні на новорічні свята, ні на вихідні. Графік має виконуватися чітко», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Він також нагадав, що виконком УЄФА у рішенні від 11 грудня ц.р. наголошує, що УЄФА й надалі пильно відслідковуватиме процес підготовки України до чемпіонату. Недотримання визначених УЄФА строків здачі об’єктів чи незабезпечення гарантованою інфраструктурою вчасно та згідно з поставленими вимогами може змусити УЄФА вжити надзвичайних заходів та скасувати проведення матчів ЄВРО-2012 у будь-якому з приймаючих міст.

І.Васюник зазначив, що на початку лютого 2010 року президент УЄФА Мішель Платіні відвідає з інспекційною поїздкою Донецьк, Львів і Харків.

Віце-прем'єр-міністр І.Васюник констатував, що станом на 21 грудня ц.р. заходи щодо підготовки до ЄВРО-2012 профінансовано на 40% від передбачених коштів Державною цільовою програмою з підготовки до цього чемпіонату. Він висловив сподівання, що в 2010 році фінансування об'єктів буде покращено. «Фінансування об’єктів повинно бути повне, вчасне і стабільне», – сказав він.

Заступник Міністра внутрішніх справ О.Савченко на засіданні поінформував присутніх про стан виконання вимог УЄФА щодо заходів безпеки та правопорядку під час проведення ЄВРО-2012. Окремої уваги О.Савченко надав питанню організаційної структури безпековими заходами, нормативно-правовому забезпеченню та фінансуванню цієї складової підготовки до проведення чемпіонату.

Уповноважений Президента України з питань безпеки заходів з проведення в Україні ЄВРО 2012, керівник Центру з питань безпеки та правопорядку В.Фатхутдінов зосередив увагу присутніх на важливості, на сьогоднішньому етапі підготовки країни до ЄВРО 2012, у формуванні чіткої злагодженої структури управління заходами безпеки та правопорядку і визначенні сфери відповідальності кожного із задіяних відомств. Крім того, було акцентовано увагу на необхідності вироблення ефективної моделі протидії хуліганству та іншій протиправній діяльності під час футбольних матчів, яка потребує об'єднання зусиль громадських організацій та державних органів, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

Обговорити на форумі