друкувати


Відбулася прес-конференція Народного депутата України Романа Ткача

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 01:50:41
Сьогодні відбулася прес-конференція Народного депутата України, секретаря Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Романа Ткача. Під час спілкування з представниками місцевих медіа йшлося про роботу Верховної Ради шостого скликання та про його діяльність упродовж 2009 року.

За час роботи Верховної Ради шостого скликання Роман Ткач подав на розгляд 34 законопроекти. В основному вони були спрямовані на врегулювання проблемних питань в земельній галузі та в сфері агропромислового комплексу. Крім того, частина законодавчих ініціатив мають соціальне та суспільне спрямування — соціальні гарантії працівникам охорони здоров’я, культури, пенсійне забезпечення працівників сільського господарства, проведення щеплень на добровільних засадах, визнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, внесення у паспорт даних про національність та ін.

Роман Ткач також розробив та подав до Верховної Ради України Проекти Законів України "Про Державний земельний банк України" та "Про ринок земель" необхідність розроблення яких передбачена Земельним кодексом України та які є актуальними напередодні запровадження ринку землі в Україні.

"17 листопада 2009 року я представляв у Верховній Раді Закон України "Про державний земельний кадастр" з пропозиціями Президента після доопрацювання, До речі, я є співавтором цього Закону, — розповідає Коломия ВЕБ Порталу Народний депутат. — На жаль, законопроект прийнято не було. "За" проголосували 162 депутати, не голосували депутати фракцій "Партія регіонів" та "Блок Литвина".

Крім того Романом Ткачем було подано 132 пропозиції до проектів законів прийнятих Верховною Радою в першому читанні, враховані при їх розгляді профільним комітетом. Як секретар Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, Роман Ткач організував п’ять комітетських слухань. Також було організоване виїзне слухання на тему "Агропромисловий комплекс Криму: пріоритети, проблеми та перспективи", що відбулося в Сімферополі.

Що стосується діяльності Романа Ткача в окрузі, то в Івано-Франківську працює громадська приймальня. Упродовж року туди надійшло близько 200 звернень від мешканців області, підприємств, установ та організацій. В основному прикарпатці зверталися з проханням про надання матеріальної допомоги (у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, на оздоровлення,на ліквідацію наслідків стихії). Крім того, громадянам надавалися юридичні консультації із земельних та майнових питань, а майже 100 депутатських звернень та запитів було направлено у вищі інстанції органів влади.

Впродовж року Роман Ткач провів виїзні прийоми громадян у трьох районах області: Тисменицькому, Надвірнянському та Рожнятівському. На прийомах побувало близько 90 чоловік, зустрічався й з виборцями Городенківського, Тлумацького районів та міста Івано-Франківська.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі