друкувати


Благодійна акція із подарунками й концертом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 12:39:29
Напередодні Дня свято Миколая-Чудотворця у Гвіздецькій і Печеніжинській спеціалізованих школах-інтернатах під патронатом голови райдерждіністрації Михайла Вінтоняк районний відділ культури і туризму провів благодійну акцію. На добровільні пожертви працівників відділу культури і туризму, закладів культури району — клубів, бібліотек, музичних шкіл придбали різноманітні подарунки — м’ячі, ігри, книжечки та багато іншого для дитячих забав, а 17 грудня, зібравши аматорів художньої самодіяльності із району, вирушили з концертами.

Школярі Гвіздецької школи-інтернату гідно витримали іспит від святого Миколая, який строго питав за всі їхні вчинки, бо, як відомо, справедливий Миколай нагороджує чемних, а для пустунів має про всяк випадок і довгий бук. Разом із Жанною Романюк дітлахи співали "Ой, хто-хто Миколая любить", не шкодуючи долонь, плескали Ліліані Григорак із Замулинців, Наталочці Ямборчук із Дебеславці, Олі Чукурін із Лісного Хлібичина, Олі Гриджук з Воскресинців. І щиро вболівали за Лиса Микиту із його другом Вовчиком, які вічно потрапляли у різні халепи, інсценізовані зразковим драматичним гуртком "Писані горнятка" з Угорник. Протягом більш ніж години у залі панувала атмосфера дитячого свята.

Вела концерт Ірина Бодейчук.

— Наші діти дуже люблять святого Миколая, — зауважила у подячному слові директор шкоди Надія Вахняк, — і не лише за подарунки, а й за нових друзів великого колективу — 106 дорослих і 132 вихованців, які живуть однією великою родиною і завжди раді новим друзям.

Задоволені залишилися малі та юні артисти, у яких дітлахи автографи просили, і довго не відпускали навіть після закінчення концерту.

Відразу ж із Гвіздця концертна група із подарунками відправилася до Печеніжинської школи-інтернату.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі