друкувати


Дружимо з військовими США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-21 04:18:35
Днями у Києві відбулася зустріч тимчасово виконуючого обов’язки Міністра оборони України Валерія Іващенка з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні паном Джоном Теффтом.

У зустрічі також взяли участь начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида, аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні полковник Ричард Андерсон, представники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Посольства США. На початку зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України Валерій Іващенко привітав пана Джона Теффта з призначенням на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У подальшому сторони обговорили стан та перспективи розвитку двостороннього військового співробітництва. Як зазначив пан Джон Теффт, співробітництво у сфері оборони є дуже важливою складовою загального співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки. – Зараз ця сфера співробітництва проходить окремим рядком у наших стосунках, – наголосив він.

У свою чергу, Валерій Іващенко підкреслив, що співробітництво між оборонними відомствами України та США є дуже активним, ефективним і традиційно ґрунтується на взаєморозумінні та взаємоповазі. – Я із задоволенням констатую, що нещодавно я і тимчасово повірений у справах Посольства США в Україні пан Джеймс Петтіт підписали Меморандум про порозуміння щодо надання допомоги у ліквідації та демілітаризації ракетних комплексів типу "Scud", – зазначив він.

Як зауважив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України, співробітництво у сфері оборони є плідним і корисним для обох країн. – Сьогодні це співробітництво набагато різноманітніше, ширше, воно дозволяє нам будувати Збройні Сили незалежної держави, розвивати їх, йти шляхом сучасних армій світу, – сказав Валерій Іващенко. Також тимчасово виконуючий обов’язки глави вітчизняного військового відомства висловив особливу вдячність пану Джону Теффту, як представнику США, за допомогу і підтримку, яку ця держава надає Україні в її євроатлантичних прагненнях, поступовому шляху до системи колективної безпеки, входження до європейських та євроатлантичних структур.

Обговорити на форумі