друкувати


Даєш кров косоварам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-21 03:03:35
Військовослужбовці національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної бригади "East" сил КФОР продовжують активно надавати допомогу населенню Косового. Так, проведення медичних та гуманітарних акцій для мешканців муніципалітету Штрпце, що входить до зони відповідальності українського миротворчого контингенту, вже стало доброю традицією.

Тричі на рік – у березні, вересні та грудні добровольці національної складової "УкрПолбату" здають кров для місцевих медичних закладів. Нещодавно таку чергову благодійну акцію у взаємодії з офіцерами секції зв’язків з місцевим населенням "УкрПолбату" організував голова представництва Червоного Хреста у муніципалітеті Штрпце пан Іван Пужіч. Пункт забору крові на 4 донорських місця було розгорнуто в школі імені Йоваха Цвиха. Група медиків перевірила стан здоров’я охочих здати кров, провела бесіду на предмет перенесення ними небезпечних захворювань, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Подаючи особистий приклад, до благодійної акції долучилися й командир українського миротворчого контингенту підполковник Михайло Забродський та начальник медичної служби майор медичної служби Олег Мусенко. Впродовж дня жодне з підготовлених для донорів ліжок не пустувало. Крім миротворців на заклик Червоного Хреста відгукнулася чимала кількість місцевих громадян. У підсумку донорами виступили більше ніж 100 осіб, кожен з яких здав майже по 400 грамів крові. Варто зазначити, що серед тих хто долучився до благородного вчинку, ціною якого може бути врятоване людське життя, було понад 30 українських та 15 польських миротворців зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат".

Голова представництва Червоного Хреста муніципалітету Штрпце пан Іван Пужіч зазначив, що більш ніж 10 років українські миротворці беруть активну участь у благодійних акціях зі здачі крові для мешканців муніципалітету Штрпце. – Українські військові – благородні люди, і я хочу подякувати їм. Можливо це звучить трохи пафосно, але затрачена ними година часу є ціною життя десятків, а то й сотень косовар, – підкреслив Іван Пужіч.

У свою чергу начальник відділення зв’язків з місцевими державними та громадськими організаціями національного миротворчого контингенту підполковник Сергій Нестеренко зазначив, що участь українських миротворців у проведенні гуманітарних заходів не тільки сприяє підвищенню їх авторитету серед місцевого населення, а й дозволяє підтримувати тісні взаємостосунки з працівниками авторитетних міжнародних організацій.

Обговорити на форумі