друкувати


Економіка в розвалі, на виборах підкуп, Яценюк сподівається на перемогу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-21 02:52:49
Днями в Івано-Франківську перебував кандидат в Президенти, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк. Він зустрівся з представниками місцевої преси, працівниками івано-франківського "Теплокомуненерго" та провів телеміст з Вічевого майдану із жителями десятьох райцентрів Прикарпаття.

Пан Яценюк зупинився на кількох питаннях. Щодо майбутніх виборів, то тут він не виключає фальсифікацій, підкупів членів комісії та підкуп селян. На останнє люди з мізерними пенсіями таки погодяться. До речі, підкуп мешканців сільської місцевості досить дієвий, бо в Україні 33 тисячі сіл, в яких люди охочіше йдуть голосувати. Та й проконтролювати виборчий процес всюди неможливо.

Особливо невтішним, за словами Арсенія Петровича, є економічне становище в державі. Наразі Україна живе в залежності від Міжнародного валютного фонду, позиками від якого розраховується з Росією за газ. Таким чином фінансова ситуація в державі катастрофічна, адже з другого грудня Держказначейство України навіть не проводить ніякі розрахунки.

Отож Україна фінансово слабка. Такою вона не цікава ані для Сходу, ані для Заходу. І вийти з економічної розрухи Україні та стану суцільної політичної корупції, буде надзвичайно важко. Політики в цей час нічого не роблять. "Вони кажуть людям те, що вони хочуть почути, обіцяють те, що не можуть виконати. Інакше не може бути, бо вони працюють за політтехнологіями. А я людям кажу, що не приїхав їм сподобатися, казати те, що ви вже чули і чого не буде виконано. Я приїхав розказати про те, що треба зробити". Незважаючи на непросту політичну боротьбу, пан Яценюк сподівається на успіх у виборах, бо ж ті, хто за правду, завжди переможуть.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі