друкувати


В.Ющенко: Моя політика ясна – членство України в ЄС та НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-16 06:05:18
Президент України Віктор Ющенко наголошує, що пріоритетами його політики є досягнення Україною членства у Європейському Союзі та НАТО. Про це Глава держави заявив сьогодні під час форуму Конгресу української інтелігенції у Переяслав-Хмельницькому на Київщині.

Процес європейської та євроатлантичної інтеграції насамперед вимагає реалізації цілого блоку реформ в націй державі, підкреслив В. Ющенко. Президент наголосив: "Кожного тижня Україна потребує реформ… займайтеся цим, реформуйтеся. Чекати, що півтора року нічого не робити і бути в Європі – це не та політика". Водночас Глава держави констатував, що протягом останніх років, зокрема з точки зору економічних змін, такого реформування не відбулося. Він підкреслив, що уряд не проводить нагальних для держави реформ, оскільки вони не приносять політичних бонусів. "Реформи треба робити, хоч можливо, вони сьогодні не вигідні політикам", – сказав В.Ющенко, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

У своєму виступі Глава держави особливо звернув увагу на важливість продовження демократичного шляху, яким йде Україна протягом останніх п’яти років: "Україна немислима в майбутньому як суверенна держава, якщо у нас не буде демократії", – сказав він.

Окремо Президент окреслив основні пріоритети своєї політики. Йдеться про національне становлення, подальшу розбудову демократії та продовження курсу інтеграції до європейських та євроатлантичних структур. "Нам дуже важливо мати свою державу, щоб мати свою мораль, церкву, сповідувати свою культуру", – сказав В. Ющенко. При цьому він наголосив, що "вбивство нації відбувається, коли нація втрачає свою мову і свою культуру".

Обговорити на форумі