друкувати


Родина МАТВІЄНКІВ організовує Свято Миколая на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-14 06:32:22
19 грудня 2009 року у с.Тишківці Городенківського району Івано-Франківської області відбудеться вже традиційне святкування Дня Св. Миколая, яке організовує голова Української республіканської партії "Собор", народний депутат України Анатолій МАТАВІЄНКО разом із дружиною Ольгою Василівною.

Вже впродовж кількох років поспіль Свято Святого Миколая на Городенківщині – непересічна подія. Од того часу, коли на обійсті, що здавна належить родині Ольги Василівни МАТВІЄНКО, було відкрито Садибу Св. Миколая, на 19 грудня безперечно із нетерпінням чекають і малеча, і дорослі мешканці Прикарпаття. Це й недивно – приватна ініціатива родини МАТВІЄНКІВ була підтримана багатьма обласними організаціями УРП "Собор", Українським Молодіжний Собором, творчим колективом Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру, численними меценатами та благодійниками.

Цього року, на Зимового Миколая, урочистості розпочнуться зі Служби Божої, після чого духовенство, громада села, представники влади та громадськості урочистою ходою вирушить до Садиби Святого Миколая. Саме тут об 11 год. святкове дійство розпочнеться новорічним привітанням від учнів місцевої школи та врученням новорічних подарунків 39 Миколайчикам зі всіх шкіл Городенківського району.

Після цього розпочнуться творчі конкурси для дітей – "Вироби з паперопластики і пластиліну", "Традиційна вишивка хрестиком та гладдю на полотні", "Вироби з бісеру", "Різьба по дереву", а також спеціальний проект-гра "Якби я був сільським головою".

Після завершення конкурсів, соборяни Криму привітають мешканців та гостей села святковим дійством "Зимова казка". Творчу частину свята продовжать вистава "Хто загубив совість" за участю артистів Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. Івана Франка на подвір’ї садиби Св. Миколая та виступ Заслуженої артистки України Наталії БЕЗКОРОВАЙНОЇ із Кримської філармонії.

Під час перегляду творчої програми дітей пригощатимуть солодощами, а дорослих – гарячим глінтвейном. Всі охочі також зможуть переглянути спортивне шоу за участю Чемпіона світу із Тхеквондо Поля ДОНЦЯ.

В рамках проведення Дня Св. Миколая до дитячого відділення Городенківської районної лікарні та до Тишківської соціальної лікарні буде передана благодійна партія ліків та медичних засобів. Похилі мешканці села (старші за 80 років) отримають грошову допомогу, а також подарунки до новорічних свят – одяг, мед, православні календарі. Двадцять кращих учнів села отримають путівки для оздоровлення на березі Азовського моря. До сільського будинку культури с.Тишківці буде передано новий комплект звукопідсилюючої апаратури.

Завершиться свято близько 20 години святковим феєрверком.

Автор: В.Садовник, керівник Секретаріату ІФОО УРП "Собор"
Обговорити на форумі