друкувати


До Святого Миколая казковим автобусом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-11 02:24:44
У передноворічну казку незвичним транспортом з іграми, піснями, конкурсами та, звичайно, подарунками, поїдуть 18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, 35 дітей з івано-франківських малозабезпечених сімей. Такий подарунок їм влаштують представники молодіжного міськвиконкому з обласного центру Прикарпаття.

"Ідею казкової поїздки запропонував на одному із наших засідань молодий активіст Андрій Процюк — розповідає голова міськвиконкому молоді Ірина Рабарська. — Транспорт безкоштовно надасть місцевий перевізник Тарас Гурик".

Зараз прикарпатська молодь уже розпочала виготовлення різноманітних прикрас для оздоблення святкового автобуса. Юнаки та дівчата купують гірлянди, серпантини, надувні кульки, вирізають сніжинки, малюють малюнки. Перед самим від’їздом транспорт прикрасять ялинковими гілками. Отож, зайшовши до такого автобуса, діти вмить опиняться в казковому світі.

"Уже під час поїздки дітям роздадуть також нами виготовлені новорічні маски, — продовжує пані Рабарська. — Окрім того, вже в самій садибі, в селі Пістинь Косівського району, нами буде поставлена святкова казка, за участю традиційних ангеликів, чортиків, слухняних та нечемних дітей. "Акторами" також будуть десять учасників молодіжного міськвиконкому. Отож треба ще подумати й про костюми. Ось такі маємо клопоти. Зате вони приємні".

Святий Миколай буде справжній. Із садиби. Попередньо молоді івано-франківці домовилися, що він привітає діток. Маленькі непосиди матимуть змогу не тільки переглянути святкову виставу, поспілкуватися зі Святим Миколаєм та його помічниками, але й оглянути невеличкий дерев’яний дитячий майданчик з місцями для вогнища. Тут розташовані крісла, які символізують 12 людських чеснот. Сидячи в них, діти спалюватимуть на вогнищі різочки — символи своїх гріхів та непослухів.

Цікавою стане екскурсія в світлицю Святого Миколая, де він відповідає на дитячі листи, та кімнату новорічно-різдвяної іграшки. В останній є колекція оригінальних листівок з різних країн, а також можна самим спробувати виготовити новорічну прикрасу на ялинку, або на подарунок. Далі — похід у кабінет-музей природи. У ньому діти багато дізнаються про навколишній світ рідного краю, а якщо пощастить, то, вийшовши надвір, побачать живих косуль.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, "Експрес"
Обговорити на форумі