друкувати


Тимошенко пояснила свою реакцію на жарт Путіна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-11 02:15:57
Кандидат у президенти України прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сенсаційно заявила, що не виключає об'єднання з Віктором Ющенко заради блага країни, не дивлячись на всі конфлікти, що відбувалися і відбуваються між ними. Крім того, "помаранчева принцеса" запевнила, що ніколи не визнає Абхазію і Південну Осетію, зізналася у відсутності особистого життя і пояснила, що змусило її розсміятися, коли Володимир Путін пожартував про краватки.

Напередодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко дала цікаве інтерв'ю телеканалу "Україна". Зокрема, прем’єр зізналася, що ніколи не шкодувала про рішення підтримати Віктора Ющенка на президентських виборах у 2004-му. Більше того, Тимошенко готова знову об'єднатися з ним заради майбутнього країни, повідомляє Взгляд.

Цю заяву можна вважати сенсацією, тому що останні кілька років прем'єр і президент вважаються на Україні мало не тяжкими ворогами. Майже кожен день вони звинувачують один одного у поганій роботі і зраду національних інтересів, і представити їх мирне взаємодію в одному тандемі зараз практично неможливо.

"Тоді не було іншого способу об'єднати країну. І сьогодні я готова консолідуватися з президентом заради України", - сказала пані Тимошенко.

Крім того, коментуючи торішні серпневі події в зоні грузино-південноосетинського конфлікту, прем'єр ще раз заявила, що не підтримує територіальних змін Грузії. "Ні я, ні моя команда не підемо на те, щоб підтримати те, що сталося з територіальною цілісністю Грузії", - підкреслила вона.

Як відомо, Віктор Ющенко в кавказькому конфлікті підтримав Грузію і різко засудив визнання Росією Абхазії і Південної Осетії. Пізніше парламентська комісія знайшла докази поставок української зброї та військової техніки до Грузії, що президент категорично заперечує.

Тимошенко, на відміну від Ющенка, була не така категорична, розпливчасто заявив, що дотримується тієї ж позиції, що і Європейський Союз. Нарешті, Віктор Янукович не тільки підтримав Росію, але й пообіцяв Сухумі і Цхінвалі визнання в разі свого обрання президентом.

Прокоментувала Тимошенко в рамках інтерв'ю свою реакцію на жарт Володимира Путіна, який на їх листопадової зустрічі заявив, що президентам України та Грузії слід зустрічатися без краваток. За словами Тимошенко, вона сміялася не над жартом, а над думкою, що "іноді теж хочеться з'їсти свою краватку", який вона ніколи не носила. При цьому, за її словами, вона не вважає жарт Путіна образливим: "А чим він когось так образив? Я не можу зрозуміти".

Сміх Тимошенко на тій прес-конференції розкритикували прихильники українського лідера. Сам Ющенко відмовився від коментарів, заявивши, що "мені принизливо коментувати тональність переговорів прем'єр-міністрів України і Росії". "Якщо ви не зрозуміли тональність з новин, якщо вас це не принизило, то мені додати нічого", - заявив він.

Нарешті, Тимошенко розповіла виборцям, що її робота займає майже весь час, і особистим життям вона займеться тільки тоді, коли в країні "все буде добре".

Обговорити на форумі